Barsa ne posustaje, Mesi piše istoriju, titula sve bliža!

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.02.2016.
20:20
Izvor: Sportske.net

Posle današnjeg gostovanja u Hihonu, Barselona je dodatno uvećala bodovnu prednost nad prvim pratiocima na tabeli Primere.

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

U odloženoj utakmici Primere, Barselona je danas kao gost savladala domaći Sporting iz Hihona rezultatom 3:1, pa sada posle 24 odigrana kola ima šest bnodova više od Atletika, a čak sedam od trećeplasiranog Real Madrida.

Hihon je hrabro ušao u duel sa velikim favoritom i prvi pripretio, već u 10. minutu meča, kada je Alen Halilović sjajno prošao kroz sredinu, zatim uposlio Menendeza na levoj strani, ovaj je oštro šutirao sa petnaestak metara u suprotni ugao, ali je zamalo bio neprecizan.

Deset minuta kasnije, prva prava šansa za Barselonu od početka meča. Imao ju je Luis Suarez, ali nije uspeo da savlada golmana domaćeg tima Kueljara.

A onda, pet minuta kasnije, Leo Mesi uzima stvar u svoje ruke. Prihvatio je loptu na dvadesetak metara od protivničkog gola, prošao do ivice kaznenog prostora, a onda je ''sevnula'' njegova levica i lopta završava u donjem desnom uglu golmana Kueljara - 0:1, bio je to Mesijev 300. pogodak u Primeri!

Posle vodećeg gola Barse, igra se rasplamsala, pa su domaći samo dva minuta kasnije uspeli da izjednače. Ovoga puta, Menendez je odlično probio po levoj strani, uputio još bolji centaršut, a na pravom mestu bio je Karlos Kastro za izjednačenje na 1:1.

Radost igrača i navijača Hihona potrajala je samo do 31. minuta igre, kada je Barsa izvela prelepu akciju, Suarez na kraju asistira Mesiju, koji sa nekih desetak metara šutira pod prečku - 1:2.

Barsin ples nastavljen je i u narednim minutima, ovoga puta Nejmar je bio u glavnoj ulozi, ali njegov odličan pokušaj iskosa sa leve strane nije bio krunisan golom - lopta je pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa.

U dtrugom poluvremenu, strasti su se uzburkale u 62. minutu, kada je arbitar pokazao na belu tačku posle kontakta Nejmara i golmana Kueljara.

Domaći navijači su smatrali da je penal prestrogo dosuđen iako je bilo kontakta između Kueljara i Nejmara, ali je čuvar mreže domaćih potom odbranio udarac Luisa Suareza sa bele tačke!

Međutim, sjajni Urugvajac je samo pet minuta kasnije iskoristio novu priliku da zatrese mrežu rivala. Prihvatio je loptu u kaznenom prostoru domaćih, iskosa sa desne strane, a onda iz okreta poslao loptu u suprotni ugao - Luis Suarez za konačnih 1:3.

Već tada je utakmica bila rešena, a Katalonci su u preostalih dvadesetak minuta rutinski priveli posao kraju.

Golove iz Hihona možete da pogledate OVDE.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipoo
Thursday, 18.02.2016
00:09

za sve koje vredzaju enrikea ... on ce napraviti nesto sto niko nije uradio u ligu sampiona ...zivi bili pa videli .... barsa 1 mesto :)

avatar
MSSZRMK
Thursday, 18.02.2016
00:03

Znalo se odavno da je Barsina titula, nije dzabe Benitez dobio otkaz umesto Pereza!

avatar
hadzimontagic
Wednesday, 17.02.2016
21:59

Messi cudo prirode, vanserijski strelac i veznjak.

avatar
Qoki
Thursday, 18.02.2016
14:24

Prosek bolji je Pancev.

avatar
Bat
Wednesday, 17.02.2016
21:49

bodovno se odvojila barselona.. iako je dosta jos do kraja tesko ce ih neko zaustaviti

avatar
ppera1
Wednesday, 17.02.2016
21:48

Očekivanih +7 i nije loša prednost pred Madridski derbi. Sa Las Palmasom valjda ne bi trebalo da bude problema, a nakon toga bi pobeda protiv Sevilje na Camp Nou trebala dodatno da približi Barsu novoj tituli.

avatar
Rise up
Wednesday, 17.02.2016
21:41

Suarez jednostavno ne prasta nikome iako nije dao penal.Sta reci za Mesija njemu je dovoljno 5 minuta,resio je mec,ove sezone je prepustio saigracima 3 ili 4 penala sto je veoma nesebicno.Nejmar nije odigrao lose samo mora manje razmisljati postici gol samo da bi se upisao u strelce zajedno sa ovom dvojicom u nekim situacijama gde je trebao dodati loptu.Turan odigrao dobar mec,Buskec doktorski.Odbrana u par situacija nesigurna najvise Matije.Veliki korak ka tituli.

avatar
LuisSuarezFB
Wednesday, 17.02.2016
21:36

Sasvim dobra tekma. Solidno su skoro svi igrali. O MSN se sve zna. Svaku utakmicu rese. Neymar je imao prilike ali dobro. Mesi je igrao sasvim solidno i lepi golovi i ponovo dokazao da ne juri toliko sa hetrikovima. Suarez i asistencije i opet gol. Sta reci. Promasio je penal ali iskupio se lepim golom i evo sada je glavni kandidat za kopacku u top 5 liga. Sasvim dobro. Visca Barca!

avatar
Eccentric
Wednesday, 17.02.2016
21:29

Ljude delim na buntovnike ciji su se zivoti pamtili brando, ali, rossi, bird, cristijano, federer one koji nemaju dlake na jeziku i one druge sa laznom skromnoscu. Ej ti prepustis penal nekom samo da komsiji crkne krava to pokazuje kolikoo im je cristijano nabio komplekse.

avatar
Boixos_Nois
Wednesday, 17.02.2016
21:54

Znači priznaješ da je Mesi pomogao Ronaldu prošle sezone kada je pustio Nejmaru da izvede penal protiv Kordobe, a Mesi i Ronaldo se borili za najboljeg strijelca? :)

avatar
Thierry Henry
Wednesday, 17.02.2016
22:14

Tebe ne treba komentarisati uopšte. Idi preispitaj se.

avatar
zeks
Wednesday, 17.02.2016
21:27

Rutinska pobeda za nova 3boda.Trebao bi Enrike izvesti kombinovani sastav u subotu protiv Las Palmasa kako bi odmorio neke od prvotimaca za mec sa Arsenalom.

avatar
Johan Krojf
Wednesday, 17.02.2016
21:24

Jako bitna utakmica, bas kao i sledeca protiv Las Palmasa jer se ovako nabija dodatni pritisak pratiocima, +7 je lijepa prednost, pogotovo ako se uzme u obzir da ATM i Real imaju medjusobni duel, pobjedom protiv Las Palmasa titula ce biti jako blizu jer ATM i Real igraju u nedelju teske utakmice. Visca el Barca!

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 17.02.2016
21:22

Sve je bilo savrseno,jos samo kao slag na torti da se otrese Real na Nou Kampu i presli su igricu za ovu sezonu,

avatar
BarsaSaMarsa10
Thursday, 18.02.2016
00:08

Bolje da otresemo Arsenal,a sa Realom je i X dosta.