Barsa - "Lućovih" deset grehova!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 10.11.2014.
10:58
Izvor: Sportske.net

Navijači Barselone gube strpljenje sa Luisom Enrikeom, a madridski mediji podgrevaju vatru. Ovo mu navodno zameraju u svlačionici i na tribinama...

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Navodno su mnogi u klubu i van njega razočarani Luisom Enrikeom, verovalo se da je on pravi čovek da Barsu vrati u Pepovo vreme.

Ovo su deset zamerki.

1. Slaba priprema mečeva, Matje je bio iznenađen kada je par dana pred "El Klasiko" saznao da će igrati levog beka, iako je u prvih nekoliko mečeva u sezoni forsiran kao štoper.

2. Luis Enrike ne uspeva dovoljno brzo da oporavi vremešne igrače posle mečeva, to je bilo vidljivo u većem broju utakmica nakon Lige šampiona, odnosno prilikom zgusnutog rasporeda.

3. Suviše meša karte, mnogo promena u svakom meču, praktično se ne zna najbolji tim.

4. Stil igre nije ni nalik onome što je forsirao Gvardiola, a što se očekivalo od Luisa Enrikea.

5. Vezano za stil, i dalje izgleda kao i da je samim igračima nejasno šta su osnovni zahtevi u igri Luisa Enrikea, iako je Buskets to nedavno demantovao, kada su mediji spekulisali da u pripremi meča sa Realom nikome nije jasno bilo šta je ideja trenera.

6. Prekidi su rak rana, Barselona nije postigla nijedan gol iz kornera.

7. Nije rešio problem u odbrani koji je Tatu Martina koštao posla. Naime, ni dolazak novih štopera nije učinio Barsu boljom. Čim su došli jači rivali videlo se da dosta toga ne štima.

8. Nijednom od početka sezone nije izveo isti tim i niko osim eventualno Mesija i još par igrača nije siguran da će početi narednu utakmicu. To je navodno izbacilo pojedine igrače iz ritma.

9. Varijacije u taktici nisu dobro prihvaćene, pogotovo kada je tim dobijao i u narednom meču bi usledile formacijske promene.

10. Odnosi sa medijima se kvare, medeni mesec je završen, kada ga god pitaju o taktici, on izbegava odgovor i nudi fraze i opšta mesta.

Ovo je naravno pisanje "Marke", Barsa ne stoji toliko loše na tabeli, ali je istina da igra slabije nego na početku sezone. Pauza je dobro došla, videćemo kako će stvari izgledati za dve nedelje.

U narednom kolu Barselona u derbiju dočekuje opasnu Sevilju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BarcaFan
Monday, 10.11.2014
17:05

Barsini igraci nisu uigrani, zbog slilnih rotacija na svaku tekmu, to mu nije dobra ideja. Zna se zasto postoji startna postava, a zasto rezervni igraci, ne podcenjujem ni jednog igraca u redovima Barse, ali ako ovako nastavi da kombinuje, uveren sam da nece dugo ostati u Barsu, malo sam razocaran njegovim rukovodjenjem ekipe, a sami igraci nisu uopste krivi.

avatar
juelz_santana
Monday, 10.11.2014
15:39

Meni je fenomen kako covek koji je isteran iz Rome,prosecne rezultate imao sa Seltom moze da dodje u klub kao sto je Barselona,uostalom njihov je njaveci problem onaj Zubizareta to je neka verzija kako kod nas Dule Savic....

avatar
BrutalnoIskren#7
Monday, 10.11.2014
14:49

Ovo je ono sto sam pisao pred pocetak sezone a navijaci Barse me ismijavali. Barsi nije bio potreban Suarez, njoj je bolje bilo da je pare za Suareza ulozila u makar jednog stopera svjetske klase i kvalitetnog desnog beka. Sancez nije trebao da se prodavao, bio je igrac koji je mogao da se rotira i da predstavlja kvalitetnu alternativu Nejmaru i Mesiju a slozicete se samnom da Suarez ne moze biti igrac koji ce predstavljati alternativu a po meni njih trojica ne mogu zajedno a razlog tome je formacija jer ako Luis ode na krilo Barsa gubi mnogo u defanzivi ali i u ofanzivi jer Luis nije trkac, on je igrac magicnog dodira i klase koju najbolje pokazuje kao prvi ili drugi napadac, nesto kao u Liverpulu sto je igrao. Pa onda tu je Mesi, pozicija ofanzivnog veziste je svakako pozicija koju on svojim kvalitetima moze pokriti i vise nego dobro ali sa te pozicije on ne moze dati doprinos koji bi dao da je blize golu, jer bez obzira na neke asistencije i golove koje je postigao to nije onaj igrac od prije 3-4 sezone, PSZ a pogotovu Real su mjerilo za ovu tvrdnju jer kad je duboko u polju kao sto ga Enrike forsira izmedju njega i gola je i suvise prepreka da bi ih sve sam savladao. Barsa ne zna konkretno sta hoce na terenu i mnogo utakmica je dobijeno na individualni kvalitet Mesija ali kada naidje neki ozbiljniji tim koji na njega odigra ozbiljan presing citava igra Barse trpi dosta. Uzmite na primjer Real, prosle sezone kada god Ronaldu nije islo tu je bio makar jedan igrac koji je preuzimao odgovornost na sebe i koji je diktirao tempo a toga u Barsi nema, svi cekaju na Mesija kao da je covjek svemoguc. Protiv Almerije je Suarez pokrenuo tim ali da je to bio neki jaci tim siguran sam da ne bi dozvolio da im tako poremeti koncepciju igre, jer koliko god da je dobar Suarez protiv sistema kvalitetnih igraca ne bi mogao napraviti toliku razliku. Jos kada uzmemo u obzir da ce Suarez pocinjati utakmice to znaci da Barsa na klupi nema igraca tog kalibra koji bi mogao drasticno da promijeni stvari. Sve u svemu tvrdim da Barsa ove godine nije za velike stvari, pogotovu zbog neuigrane i meni slabe odbrane kojoj su se vidjele sve mane na glavnim ispitima ove godine. U primeri mislim da Real nema konkurenta, jedino ko bi mogao da mu bude za petama je Atletiko M a Barsa ce drzati koliko toliko prikljucak zbog velikog individualnog kvaliteta i sjajnog Mesija a kada Mesi zakaze, zakazace i rezultati. U Evropi ima i suvise kvalitetnih i uigranih timova koji bi mogli da ih izbace ali 3 tima su u ovom trenutku preveliki zalogaj za njih, a to su Real, Bajern, Celzi pa mozda i Atletiko Madrid. I da ,vratite stari nacin komentarisanja, puno je bolji. Pozdrav svim navijacima Barse i da se vrati stara Barsa pa da zajedno sa Realom haraju Evropom jer Spanskoj ligi nema premca, to samo najveci ljubitelji EPL nece da priznaju javno iako i oni sami to vide, Evropa je pokazitelj.

avatar
Los Vikingos
Monday, 10.11.2014
15:13

Slazem se sa tobom, barsa nema igru ove sezone, previse zavise od Messija. Zatim vezni red koji jos uvek ne uspeva da se uigra, Xavi, Busketc, Rakitic i Inijesta zajedno imaju svega 2 asistencije u ligi dok npr. Kroos, James, Isco i Modric imaju ukupno 18 asistecnija, tu je najveci problem - kreativnost.

avatar
Monday, 10.11.2014
14:39

Znao sam i govorio da Barsa izuzev Suareza koji im nije bio potreban lose odradila prealzni rok,trebala je lepo da dovede Reusa,2 jaka stopera(Humels i Miranda),desnog beka(Colman iz Evertona) i da ostavi Seska i dovede Krosa koji bi se vise uklopio u Barsinu filozofiju nego u Realovu,a prodati Iniestu koje dve godine ne igra dobar fudbal Xavi je ostario,tako da 2. mesto je maksimum za Barsu

avatar
Homer J.Simpson
Monday, 10.11.2014
15:35

Ne kupuju se igraci u stvarnosti isto kao i na FM-u......
Ne moze tek tako da kupis igraca,das pare,i tvoj je....
Krosu je jedina opcija bio Real,i to je davno jos dogovoreno,drugi klubovi nisu ni imali sansi....Mirandain dolazak je takodje bio nerealan,ne samo za BArsu,vec i za sve druge klubove,pogotovo u Spaniji,to je SImeone govorio vise puta,da Miranda ne ide nigde,a ako i ode,to nece biti rivalksi klub iz Spanije.....
Sa Suarezom ne moze da se kaze da su pogresili,takvog igraca bi svi voleli,ali se u ovakvu formmaciju ne uklapa....
Jedino na sta syu trebali da rade jace,su stoperi i bekovi.....
Ali,u osnovi,najveca greska je trener za sada...

avatar
Monday, 10.11.2014
20:09

Ne moras da me ucis kako se kupuju igraci to znam,ali moze da se napravi plan sto je Barsa trebala da uradi,nisam rekao da su pogresili sa El Pistolerom vec jednostavno kada je Mesi spic,bolje da su kupili Reusa nego da imaju igraca koji je centarfora igra na krliu samim tim je nezadovoljan,Mirandu su mogli privoleti,kao sto je i Koke bio blizu i doci ce u Barsu 2016. to je javna tajna,za Krosa se znalo da je nezadovoljan i mogli su da mu posalju ponudu kad i Real,a Fabregas je najveca greska u istoriji Barse,vracam se na Mirandu nisu morali njega dao sam ga kao primer,imas Humelsa,Benatiu,Dede(Kruzeiro),David Luiz,De Vrij,Garaj...Enrike nije za Barsu,jos njemu treba rada i rezultati da bi seo na klupu velikog tima,videcemo sve,ali mislim da ce Barsa biti 2.LS tu zavisi od zreba,ali fakat je ako nalete u 1/4 na Celzi,Bajern,Real mogu da se pozdrave

avatar
ppera 1
Monday, 10.11.2014
14:19

0. Navodno su mnogi u klubu i van njega razočarani Luisom Enrikeom, verovalo se da je on pravi čovek da Barsu vrati u Pepovo vreme.
- A ko je to verovao? Očekivati od nekoga, ko je sa Romom ispao iz baraža za LŠ protiv Slovana iz Bratislave i doveo romu na 7. mesto, da će da "pravi čuda" sa Barcom je u najmanju ruku neozbiljno.
Na preostalih 10 zamerki moglo bi se dodati i još 20, ali za mene ni jedna (zbog ovog što sam gore napisao) ne može biti upućena na adresu Enrique-a, nego isključivo na adresu onih koji su ga doveli (Zubi, Bartomeu & Co.).

avatar
Diego Forlán Corazzo
Monday, 10.11.2014
13:04


4. Stil igre nije ni nalik onome što je forsirao Gvardiola, a što se očekivalo od Luisa Enrikea.
Pa covek ima pravo da izgradi svoj stil igre, ne mora da igra kao Gvardiola da bi bio uspesan
6. Prekidi su rak rana, Barselona nije postigla nijedan gol iz kornera.
Nadam se da ce se ovo zadrzati do nase tekme sa njima jer onda su nam sigurni bodovi na toj tekmi :)
8. Nijednom od početka sezone nije izveo isti tim i niko osim eventualno Mesija i još par igrača nije siguran da će početi narednu utakmicu. To je navodno izbacilo pojedine igrače iz ritma.
Ne nego ce svaku utakmicu da izvodi isti tim, igraci treba da se trude na treninzima da bi se izborili za mesto u timu.
10. Odnosi sa medijima se kvare, medeni mesec je završen, kada ga god pitaju o taktici, on izbegava odgovor i nudi fraze i opšta mesta.
A sta treba, da im kaze ceo tim koji ce igrati i koju formaciju? ima covek pravo da ne govori medijima o taktici ako ne zeli, taktika je stvar njega i njegovih igraca, a ne medija.

avatar
Barça el honor
Monday, 10.11.2014
12:57

ima dosta gresaka enrike,istina neki igraci nisu u formi ali preteruje sa rotacijama i cini mi se da nema jasnu ideju i viziju

avatar
Los Vikingos
Monday, 10.11.2014
12:55

Glavni problem kod Barse je sto forsiraju posed lopte, drze loptu u nogama i tako misle da izmore protivnika a ustvari protivnik se zatvori i ceka priliku iz kontra napada.
Takodje ono sto mi se nimalo ne svidja kod njih jesu golovi, samo 1 gol je pao van kaznenog, takodje golovi glavom, Pike, Matije i Buskec su dovoljno visoki da postignu gol
Gledajte malo nase meceve (bez hejta) ali Real dozvoljava protivniku da ima posed, dozvoljava im da ih napadaju, da se opuste i da se ne brane previse i zato na kraju uvek u mrezi padne 5 golova. Dozvolite protivniku da igra fudbal i to 'e to :-)

avatar
S-I-M-K-E
Monday, 10.11.2014
12:53

Kao navijac Barse mogu reci,sve sto je odje napisano je istina....Enrike nema pravu ideju,previse rotira glavne igrace,Barsa igra lose.

avatar
padrino992
Monday, 10.11.2014
12:35

Posle utakmice protiv Almerije se videlo koliko je Barsa bila bezidejna,nekada je ta Almerija sluzila za gol razliku Barseloni,a sada je i ona procitala stil igre.Barsi treba trener poput Bijelse ili Klopa da dodje do nekih promena u stilu,ovako ako uspemo da osvojimo nesto ove sezone,bice extra.

avatar
AdrovicEsad
Monday, 10.11.2014
12:23

Za El Clasico nije bila greska sto je Matej igrao beka, Isao je na kartu da Barsa bude jaca na prekide jer je protiv PSG primila dva gola iz prekida. Nije smio igrati Xavi protiv Reala jer kontre Reala ne moze da isprati.
Sto se tice rotacije, mozda se vidi u drugom dijelu sezone kad igraci budu svjezi za velike bitke.
Previse rotira protiv Ajaksa i Almerije imamo cetire promene
Kad se prave velike promene igraci nemaju retam i gube samopouzdanje,

avatar
Ronaldinjo
Monday, 10.11.2014
12:14

Mislim da ce ovo biti jos jedna neuspesna sezona u nizu ako Senrike ostane na klupi, mucice se cele godine kao i do sada!

avatar
pantakg
Monday, 10.11.2014
12:14

Barsi treba ozbiljan trener, neko ko nije dve klase ispod igraca u timu. Pogledajte samo sve njihove konkurente u Evropi, svi imaju na klupi ozbiljna trenerska imena. Uz svo postovanje, ali ni Enrike ni Martino pre njega, nisu top klasa trenera...

avatar
bvb
Monday, 10.11.2014
12:13

gotivim barsu, u gvardiolinoj eri su igrali najljepsi i najbolji fudbal ikada ali ovo sada je jako lose, bezidejno, sporo i 100% krivica trenera koji ocigledno nema jasne ideje
barsi treba recimo bijelsa, mislim da bi sa njim pokidali. genijalan trener

avatar
Ivan Vukojevic
Monday, 10.11.2014
16:58

Gvardioli je Rajkard sastavijo ceo tim i uigrao tako da te sezone ko god da je bijo trener isto bi sve uzeli tu se uprava malo zajebala mislili da svako ko je proso kroz barsu moze da je vodi posle te ekipe svako pojacanje je greska svaski trenar je greska ako nastave ovako vratice se 1998 i borba za sredinu tabele polovina vas nezna ta vremena kada je cela holandija igrala u barsi

avatar
AdrovicEsad
Tuesday, 11.11.2014
01:39

Pricas bez dokaza, kad je Gvardiola dosao za trenera Barse rekao je Ronaldinju i Deku da ne racuna na njih i da traze sebi drugi klub

avatar
Alexander Stonsky
Monday, 10.11.2014
22:33

Ti ne znaš pravopis.

avatar
Los Merengues
Monday, 10.11.2014
12:05

Slab je on trener