Barsa je na čelu Primere!

Autor: Dragan Milosavljević
nedelja 08.03.2015.
13:52
Izvor: Sportske.net

Barselona rutinski odradila posao na svom terenu, pobedom je izbila na prvo mesto Primere!

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Barselona je u 26. kolu iskoristila kiks Reala i zauzela prvo mesto na tabeli španske Primere.

Rajo Valjekano nije bio dostojan protivnik Barseloni koje je trijumfovala rezultatom 6:1.

Sve je lepo počelo na "Kamp Nou".

Već u 6. minutu domaći su došli u vođstvo. Sjajno je Ćavi proigrao Luisa Suareza koji je izašao jedan na jedan sa golmanom i odličnim udarcem spoljnim delom kopačke postigao svoj 6 gol u Primeri.

U 2015. godini, trio Barselone, Mesi-Suarez-Nejmar je postigao 27 golova, što je više od bilo kog kluba u Primeri u novoj godini.

Posle prvog gola Barsa je nastavila sa napadima i već u 9. minutu je mogla do novog gola. Luis Suarez je zaobišao golmana i umesto da pokuša da pogodi praznu mrežu, on je probao da asistira Pedru ali su protivnici osujetili to. Mada, mora se priznati da ni Suarez nije bio u baš idealnoj poziciji.

Barselona je i dalje nastavila sa dominacijom na svim delovima terena.

U 21. minutu Pedro je imao izglednu priliku ali je golman zaustavio njegov pokušaj.

Posle sjajne akcije Mesija i Suareza u 33. minutu, Mesi je lobovao golmana ali je bio  neprecizan.

Potom se ušlo u mirniji period meča i nije bilo nekih većih uzbuđenja.

Na početku drugog poluvremena u 49. minutu, posle kornera Alba ja sjajno šutirao glavom i pogodio stativu a odbijenu loptu je Pike poslao u gol za 2-0.

U 54. minutu dosuđen je penal za Barsu.

Odbrambeni igrač Valjekana je vukao Suareza u 16-ercu a sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Mesi je izveo penal, golman hvata "živu" loptu, međutim sudija ponavlja kazneni udarac jer je golman Alvarez ranije napustio liniju. U popravnom pokušaju Mesi je bio siguran za 3-0.

U 63. minutu novi gol za domaće.

Suarez je primio loptu u 16 metara, šutirao, golman je odbio loptu na koju je natrčao Mesi i šalje je u praznu mrežu.

Već u 68. minutu je bilo 5-0. Mesi je postigao het trik i oborio rekord u Primeri!

Uprkos činjenici da su gosti poraženi, oni se nisu branili već su došli da se nadigravaju i to im je donelo počasni pogodak u 81. minutu iz penala. Strelac je bio Bueno. Prilikom tog penala, Dani Alveš je dobio direktan crveni karton kao poslednji igrač odbrane.

Domaći su do kraja meča uspeli da zatresu mrežo gostiju još jedan put, Suarez je posle sjajne asistencije Mesija, zaobišao golmana i postigao svoj 7 gol.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dakijev psihijatar
Sunday, 08.03.2015
14:53

Mesi,SUarez i Kutinjo najbolji igrac na svetu posle idu Nejmar i Roben.Mesijev treci gol je olicenje cistog fudbalskog znanja.

avatar
tony zahirovic1234
Sunday, 08.03.2015
15:49

Aguero je bolji od LIverpula, i tih svih fudbalera zajedno sto si nabrojao ovako ide 1.Ronaldo2.Aguero pa onda idu ostali a ko ti je taj treci gol, nikad cuo za njega bolji je Kutinjo od tog igraca treci gol. Real je najaci bar po mom misljenju,a ti pojma nemas o fudbalu al dobro to je tebi kompliment.

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 09.03.2015
05:28

King james>Ako ti znas o fudbalu onda sam ja Ronaldo.Pa ti nemas veze o svom zivotu a ne nesto drugo,bolji Luzerpul od Sitija hahahah Bazel,Ludogorec,Besiktas dovoljno sam rekao, pa vi ne mozete ni u Albanskoj ligi da pobedjujete ali necu se sa tobom raspravljati vidim da nisi ni Osnovnu zavrsio Ja se jos cudim tvojim komentarima.

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 09.03.2015
01:53

Stefan Mesi>Ne javljaj se ziv bio fudbal ti nije jaca strana. Mesi jeste bolji od Aguera,ali ovi ostali sto je navijac Luzerpula nabrojao to nikako i molim te ne odgovaraj mi na komentare smaras.

avatar
barça mes que un clu
Sunday, 08.03.2015
23:47

Bolje predji na neki drugi sport. Fudbal ti ne ide. Aguero jeste dobar. Ali ne toliko koliko ga ti ishvali.Ima trenutno barem 5 igraca koji su bolji od njega. A Real nikako nije najaci,barem po formi gledano ima bar 4/5 kluba koji su jaci.

avatar
Aleksandar St.
Sunday, 08.03.2015
17:21

dobar si decko....

avatar
Sunday, 08.03.2015
16:28
avatar
Skrtelinho
Sunday, 08.03.2015
16:05

Eto ti mi znas..

avatar
Eccentric
Sunday, 08.03.2015
16:02

Ja ga i ne citam decko se razume u fudbal kao baba pa i gore vidi sta pise jedan ronaldo koji se zezao po engleskoj azar kako igra sad a nije ni pola ronalda koji je vladao sam junajtedom po engleskoj i ucutao anfild skoro hahaha

avatar
Dakijev psihijatar
Sunday, 08.03.2015
16:01

Aguero je prosek za sve ove igrace koje sam nabrojao.Real nije najjaci sto dokazuje njihova forma,Liverpul je bolji i galaksijama veci klub od Sitija sto je i potvrdjeno na Enfildu.Ja znam o fudbalu ti za pocetka nauci gramatiku vidim da nisi savladao pravopis LOL

avatar
miki
Sunday, 08.03.2015
15:57

Bas si vickast... Blago tebi kad verujes u to sto si rekao...