Barsa je mašina za golove!

Autor: Boris Jovanović
utorak 10.02.2015.
10:30
Izvor: Sportske.net

Mnogo je bilo povika na Luisa Enrikea i njegov tim prošle jeseni, međutim brojevi otkrivaju neke neočekivane stvari...

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Od početka sezone Barselona je odigrala 34 zvanična meča, postigli su 102 gola. Kada se prisetimo svih kritika na račun Katalonaca, malo čudno zvuči podatak da je jedino u jesen 2011. tada Gvardiolin tim dao više, 108 golova.

Sve ostale sezone pre Luisa Enrikea, Barsini timovi nisu bili tako efikasni. Tata Martino je prošle godine dao 86 golova, a ona Viljanovina blistava jesen kada je Barsa praktično kaparisala titulu je donela 100 golova.

Ipak, najviše što se zameralo Enrikeu su porazi od jačih rivala, konkretno Reala, Barsa je imala nekoliko goleada, preciznije sedam puta u Ligi su dali pet i više golova, poslednji put na "San Mamesu" u nedelju uveče. Takođe, u kupu gde su u polufinalu su napunili Huesku i Elće.

Najviše golova je dao Mesi, ukupno 33 u svim takmičenjima, a ova sezona je donela potvrdu za Nejmara, 23 gola. Pedro je dao 10, Suarez samo 6, nije igrao do poslednje nedelje oktobra, ali svejedno, očekivala se veća produktivnost "El Pistolera".

Ne zaboravimo ni da Mesi igra kao preporođen, nekako u drugi plan padaju njegove asistencije, ove godine je nenadmašan. Čak je osim što je postao najbolji strelac Primere u istoriji, sada i najbolji asistent, pretekao je Luiša Figa sa 105 uspešnih dodavanja. Dakle, u proseku svaku treću utakmicu pripremi gol saigračima.

Njegove asistencije ove sezone su razigrale Nejmara, kada govorimo o Brazilcu i Urugvajcu koji čine trio, Barsina trojka je dala 62 od 102 gola ove sezone, uz to su imali 29 asistencija. Naravno, većina je Mesijeva on je imao čak 16 uspešnih dodavanja, Suarez 9, Nejmar 4.

Ovakvim tempom trio će postići više od 100 golova ove sezone i srušiti rekord iz 2008-09 kada su Mesi, Eto i Anri (38, 36, 26) dali okruglo "stotku".

Da, zaista, posle ovih brojeva sve izgleda drugačije. A opet, pamtiće se samo trofeji...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke