Barsa i Šapekoense zakazali termin najavljene utakmice

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.06.2017.
14:04
Izvor: Beta

Fudbalski klub Barselona igraće na svom terenu prijateljsku utakmicu sa Šapekoenseom, u čast poginulih u nesreći u novembru, kada se srušio avion koji je prevozio igrače i stručni štab brazilskog kluba na utakmicu u Kolumbiju.

Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko
Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko

Povezane vesti

Nesreća se dogodila 29. novembra, kada je poginula 71 osoba, od kojih 19 fudbalera i članova stručnog štaba, a medju šestoro preživelih bila su trojica fudbalera.

Fudbaleri Šapekoensea su putovali na utakmicu protiv kolumbijskog Atletiko Nasionala, u finalu Kupa Sudamerikana.

Barselona je saopštila da će utakmica pomoći Šapekoenseu da se "izgradi institucionalno i da vrati takmičarski nivo koji je imao pre tragedije".

Katalonski klub svakog leta organizuje utakmicu na Kamp Nou i pred domaćim navijačima predstavi dresove za predstojeću sezonu, a duel sa Šapekoenseom zakazan je za 7. avgust.

Šapekoenseu je 5. decembra uručen trofej Kupa Sudamerikana, 22. januara klub je igrao prvu utakmicu od nesreće, a 8. maja Šapekoense je osvojio prvu titulu posle tragedije.

Posle nesreće, brojni svetski klubovi su ponudili svoje igrače na pozajmicu Šapekoenseu. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boixos_Nois
Thursday, 29.06.2017
19:17

*Kada smo doživjeli strahovitu nesreću, svi smo se počeli pitati šta će biti s klubom. Bilo je realno pitati se da li ovo uopšte ima smisla, ali shvatili smo da ćemo sačuvati bolje sjećanje na naše stradale prijatelje ako klub opstane*, rekao je Tozzo (predsjednik Chapecoensea), koji je potom priznao: *Mnogi klubovi su najavljivali da će nam pomoći, ali sada već polako izlazimo iz fokusa javnosti. Od evropskih klubova, jedino nam je Barcelona finansijski pomogla i na tome im beskrajno hvala. Međutim, mi ne tražimo milostinju i snaći ćemo se i bez toga*.

avatar
Don Andres
Thursday, 29.06.2017
20:18

sa razlogom vise od kluba