Barsa - Da li je Siti nanjušio krv?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 22.02.2015.
10:45
Izvor: Sportske.net

U subotu ujutru je sve bilo formalnost, stvari su izgledale odlično za Barselonu, završilo u suzama. Stvari su se promenile za 90 minuta.

Beta/AP Photo/Emilio Morenatti
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Plan je bio sledeći, tri boda protiv Malage, da se makar na jedan dan preuzme čelo tabele, tri gola Lea Mesija kako bi pretekao Ronalda na listi strelaca. I onda, priprema za put u Englesku.

Šalimo se naravno, ali kada čitate katalonske medije takva očekivanja nisu ništa čudno, za Barsu je pred posetu Andalužana sve izgledalo idealno. Nanizali su seriju pobeda, punili protivnike, stigli na -1 od Real Madrida.

Izgledalo je da sve funkcioniše u najboljem redu, a čak su se pojavila mišljenja da je Luis Enrike rešenje za duži period i da je vizionar koga obični smrtnici ne shvataju.

A onda, šok. Barsa je drugi put poražena ove sezone na "Kamp Nou", istim rezultatom kao i protiv Selte jesenas, bilo je 1:0. Ali, za razliku od tog duela sa timom iz Viga, juče je Barsa delovala totalno nemoćno.

Gotovo da nisu napravili šansu, Malaga je imala više udaraca u gol, a frustracija Mesija koji udara pesnicom o travu je obišla svet, ništa nije funkcionisalo.

Kada stane Mesi, staje sve. Suarez nije ni senka igrača iz Liverpula, u Barsi se nadaju da će mu poseta ostrvu pomoći da nađe nekadašnju formu. Izgleda da se ipak teško privikava da je jedan od mnogih i da glavne uloge nisu isključivo njegove.

Iako njegov selektor Tabarez danas izjavljuje da mu je potrebno vreme, prošlo je već četiri meseca od kako mu je suspenzija istekla, on ne daje golove, a u nekim utakmicama se čini da je totalno van ritma. Juče je bio neprimetan, nije uspeo da šutira, niti da pripremi šansu, a izgubio je gotovo svaku loptu kada bi se okrenuo licem prema golu. Jasno, nije on krivac, čitav tim je bio očajan, ali navijači su od "El Pistolera" očekivali više.

Luis Enrike veruje da je u pitanju slab dan, priznao je da je tim bio dezorganizovan, odao priznanje Andalužanima koji su se sjajno branili.

Poraz je došao u najgore vreme, videćemo da li je u pitanju pad forme, a vesti koje su stigle iz Engleske nisu ohrabrujuće. Siti kao da je pronašao sebe, dao osam golova u poslednja dva meča i dobio injekciju samopouzdanja.

Barsa ulazi u dvomeč kao favorit, ali ako protivnik nanjuši slabost, sve je moguće u ovom dvomeču. Prvi čin je u Mančesteru sredinom nedelje, tada bi mogli da dobijemo i deo odgovora na pitanje da li će Barsa u narednih par meseci pokazati snagu, ili ih čeka novo posrtanje i repriza prošlogodišnje sezone...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ognjen Petrovic
Sunday, 22.02.2015
12:07

kao veliki navijac barselone kazem da je juce malaga zasluzeno dobila,ali cemu opet prozivanje suareza a pre neki dan kad je dao gol makazicama protiv levantea odmah ste napisali vratio se suarez,i opet kazem da ce barsa proci city u ova dva meca....i nemojte bezveze pljuvati barselonu

avatar
Benz9
Sunday, 22.02.2015
13:24

ne znam gdje ti ovdje vidis pljuvanje....i sam si priznao da je malaga zasluzeno pobijedila....igra vam je bila blagi uzas....ako ovako odigrate protiv sitija ne gine vam ispadanje vec nakon prve utakmice....i ja mislim da ste favorit u ovom dvomecu i to veliki ali ako ponovite malagu ode LS...

avatar
Ognjen Petrovic
Sunday, 22.02.2015
18:26

prvo komentar za ovog za bayern sine mi smo taj isti bayern pre par sezone dobili na kamp nou 4-0 eto ih silovao,posle u revansu 3-1 u minhenu keita gospodin tako da nemoj bayern da spominjes molim te,a sto se tice barselone procice i izbacice city

avatar
tony zahirovic1234
Sunday, 22.02.2015
18:02

Imas dug jezik kao prvo.A kao drugo siti ima ekipu kakvu pljuventus moze samo da sanja tako da vas je problem sto vi ne mozete pobjediti bayern a mi mozemo tako da nemoj da pricas o fudbalu kada ti ne ide.

avatar
Tomas Rosicky
Sunday, 22.02.2015
17:21

Igra je bila solidna a Barsa je u svakoj utakmici ostecena za penal ili ofsajd kada se neko nadje u gol sansi.Sudije ponekad pogrese ali na svakoj utakmici to nije vise slucajnost a Iniesta je morao bolje da reaguje glavom kod sanse za izjednacenje.

avatar
StormyLBZ
Sunday, 22.02.2015
14:56

U pravu si ali Barsa od 10 utakmica jednu kikse a City??

avatar
JUVENTIN
Sunday, 22.02.2015
13:28

Prolazi barsa lagano,siguran sam u to,nema siti evropsku ekipu jedino ako ne kupe utakmicu kao protiv bajerna,mada ne bi se barsa tako blamirala