Bane, srećan rođendan!

Autor: Miloš Marković
nedelja 22.02.2015.
10:14
Izvor: Sportske.net

Srbin bolji poklon za svoj 31. rođendan nije mogao da dobije, osim gola u crvenu mašnu upakovana je i lavina novih pohvala na njegov račun.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Omiljeni lik redakcije Sportske.net, bez ikakve dileme, a (ne) govorim to samo iz ličnog ugla, jeste Branislav Ivanović.

Kapiten Srbije danas slavi svoj 31. rođendan, red je da mu se propisno i čestita!

Sam je sebi dao najbolji poklon, još jedan pogodak u dresu svog tima, Branislav Ivanović se nalazi u golgeterskoj seriji na kojoj bi mu pozavideli i najbolji napadači.

Stena, snagator, kako za zovu na ostrvu, Bane englesku javnost zastrašuje činjenicom da na treningu u teretani umesto tegova u benču diže svoje saigrače.

U London je stigao kao centralni defanzivac, primoran je da igra desnog beka, a ove sezone se transformisao u ubojitog napadača. Sa ukupno 19 golova na 202 utakmice u dresu Čelsija, Bane ima priliku da nadmaši golgeterski učinak Fernanda Toresa, to mu neće biti teško da uradi.

Igrajući za Čelsi, Ivanović je uz svoje ime prikupio odličnu statistiku, dokazao i brojkama da je jedan od najvažnijih fudbalera londonskog tima.

Naime, Bane ima 16 asistencija, 52 izblokirana udarca, 976 'čišćenja', 309 prekinutih protivničkih napada, 423 uklizavanja.

Pohvale, ne čude.

Oglašavao se ove sezone oduševljeni Murinjo u nekoliko navrata, hvalio je Baneta i kapiten Teri, ali ni 'nepristrasni' posmatrači ne ostaju imuni.

"Za mene, Branislav Ivanović je Čelsijev najbolji fudbaler. On je najbolji defanzivac u Evropi. Ne razumem zašto niko ne govori o njemu. Čudno je to jer je u pitanju kompletan fudbaler. On ima sve. Jak je, dobar u skoku, brz i ima dobru tehniku. On je pravi ratnik.", rekao je Rober Pires za srpskog fudbalera.

Krvava kopačka Bane, skroman i hrabar sebe žrtvuje za tim.

Setite se samo meča sa Liverpulom, kada je odšepao do svlačionice na poluvremenu, kopačke pune krvi je izdržao do samog kraja, poslao poruku svim fudbalerima koji sebe nazivaju profesionalcima.

bane kopacka

"Bolelo je tokom utakmice, nadula mi se noga dosta. Kao i svaka rana, ali sad je OK. Nije ništa strašno, u pitanje je obična otvorena rana. Nisu me ušivali jer nisu hteli da zatvore ranu da ne dođe do upale.", rekao je nonšalantni Bane.

"Bane, jesi OK?", pitao ga je tada Murinjo.

"Ne brini ti za mene, vidi kako su ostali.", odgovorio je svom menadžeru koji je obilazio povređene u lekarskim prostorijama.

Drugačiji odgovor ni sam Murinjo nije očekivao. Model profesionalca, požrtvovanog fudbalera koji sebe daje za tim, neretko i previše, u pravu je Pires, nepravedno je u zapećku.

Sa 31. godinom, Ivanović ima još 18 meseci u ugovoru sa Čelsijem. Praksa londonskog tima su pregovori o jednogodišnjem produžetku sa fudbalerima starijim od 30 godina, Bane o tim stvarima ne razmišlja i to se jasno vidi u njegovoj igri.

Čovek živi za trenutak, za momenat u kome će svom timu doneti rezultat, pomoći najbolje što može.

Kada se prebroje mrtvi, povređeni iznesu sa bojišta i zbrinu se, možda će, ali možda, pogledati kako je i sam prošao. Nesebičnost od njega čini velikog čoveka.

Srećan ti rođendan, Bane.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke