Bane – Krvava kopačka!

Autor: Miloš Marković
sreda 28.01.2015.
09:58
Izvor: Sportske.net

Simbolikom Zlatne kopačke i jasnom asocijacijom koju ta titula nosi, srpski defanzivac jeste ona druga strana medalje, krvava kopačka koja svoj znoj, rad i trud ulaže kako bi se izvukao taj zlatni sjaj.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Rešio je duel protiv Liverpula, nije proglašen igračem utakmice.

Lična priznanja ga ne zanimaju, svetlost reflektora mu bode oči. Njegova misija je jasna. Za tim će dati sebe, proliti znoj, neće štedeti krvi. Tako je bilo i sinoć.

„Kopačku Branislava Ivanovića sa sinoćne utakmice treba izložiti u Akademiji, da je klinci gledaju. Njegovo stopalo je bilo posečeno, kopačka je bila puna krvi.“, rekao je Murinjo nakon utakmice na kojoj je zbog prigovora sudijama propustio trenutak kada srpski defanzivac rešava utakmicu.

Nije ipak propustio priliku da pohvali svog defanzivca, vojnika na koga zna da uvek može da se osloni.

Srpski reprezentativac je tokom godina provedenih u Engleskoj stekao određenu reputaciju. Reputaciju koja se ne uklapa u moderne tekovine fudbalske igre, već reputaciju koja gaji vrednosti ustanovljene u 'Staroj školi', engleskoj.

Valjda ga zato toliko i vole na ostrvu, jer on je otelotvorenje engleskog defanzivca u telu srpskog fudbalera.

Srbi imaju tu crtu, pokazivao ju je i Nemanja Vidić, glava ne služi samo za razmišljanje, već i za razbijanje zidova, prepreka do gola.

Miris krvi takve igrače tera da izgaraju još više, na primeru Branislava Ivanovića direktno ćete se uveriti da ga dragocena crvena tečnost koja curi niz pertle neće sprečiti da pruži svoj maksimum, portoši i poslednju kapku kako bi svoj tim preneo preko linije cilja.

bane kopacka

Skroman, nakon utakmice se nikada neće požaliti, niti pohvaliti.

„Bila je ovo teška utakmica i veoma smo srećni što idemo na Vembli. Naravno da sam srećan zbog gola, ali ova utakmica je klasičan primer kako jedan tim treba da se ponaša i kako se timskom igrom stiže do pobede.“, istakao je Bane nakon utakmice.

Kada ove reči čujete od njega, znajte da floskula nisu.

Srbin je nebrojeno puta dokazao do sada, tim je ispred svega. Lična dostignuća vrede malo, ako nisu utopljena u slatkom ukusu timskog ostvarenja. Da mu je draže zbog drugih više nego zbog sebe, pokazuje i fotografija nakon utakmice.

Nije dobio nagradu za igrača utakmice, ali je zagrljajem, osmehom i jasnom drugarskom podrškom ohrabrio svog kolegu, mladog Kurtou. 

bane kurtoa

Stariji i mlađi brat, slika govori više od svih reči.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
the NormalOne
Wednesday, 28.01.2015
11:45

Svaka cast za tekst.Jedan je Ivanovic,kao sto se kaze pravi vojnik.Daje sve od sebe za klub al da se Bar pola od toga potrudi za svoju zemlju pa da nas ne puni LORD..