Bamford - Kristal Palas ispred Harvarda

Autor: Đorđe Đokić
nedelja 16.08.2015.
09:46
Izvor: Sportske.net

Puni smo predrasuda o intelektualnim sposobnostima fudbalerima. Petrik Bamford je jedan od onih koji razbijaju predrasude. Danas je u Kristal Palasu, mogao je u isto vreme da bude na Harvardu.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Patrik Bamford je ovog leta pozajmljen Kristal Palasu posle sjajne sezone u Čempionšipu. Igrač je Čelsija i nada se da će se sledeće godine vratiti na Stamford Bridž spreman da preuzme ulogu u prvom timu.

Ukoliko mu se međutim i ne ostvare želje, pa sve i ukoliko karijera krene nepredviđenim putem, Bamford je jedan od retkih koji ima bekap opciju.

Bamford razbija predrasude o fudbalerima. Znate ono, da su "skromnih intelektualnih kapaciteta", da ih zanima samo zabava i devojke, da se razbacuju novcem i da nemaju pojma šta bi sa sobom kad jednog dana završe karijeru (možda da otvore kafić).

Bamford svira violinu, klavir i gitaru, išao je u muzičku školu sve dok fudbal nije počeo da oduzima previše vremena. Govori nekoliko jezika, a prošle godine je odbio stipendiju za Harvard, ali umesto seljenja u SAD odlučio se ipak za profesionalnu karijeru u fudbalu, potpisao je za svoj dečački klub Notingem Forest, a zatim veoma brzo prešao u Čelsi.

Čelsi ga je do sad slao na pozajmice i na svakoj se pokazao odlično. MK Donsi, Darbi, na kraju Midlsboro i još jedna sjajna sezone. Ni to nije bilo dovoljno za Čelsi, pa je prosleđen ovog leta Kristal Palasu gde će provesti sezonu.

Bamford je definitivno jedan od onih koji posle karijere neće otvoriti kafić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 16.08.2015
10:52

da bas ce dobiti sansu u celziju

avatar
Делија_момак
Sunday, 16.08.2015
10:45

Свака му част. Али, није једини и има још много фудбалера који су факултетски образовани.

avatar
the NormalOne
Sunday, 16.08.2015
09:58

Imam ga u Fantaziju,steta sto ne pocinje utakmice :D.Ne moze svako da da 19 golova u Campionsipu.