Bambi, Kolarov, Ljaja, ko će preživeti zimu u Ligi šampiona?

Autor: Boris Jovanović
sreda 26.11.2014.
11:08
Izvor: Sportske.net

Remi u Moskvi i šokantni preokret na "Etihadu" su zakomplikovali stvari u grupi E. Bajernu je svejedno, prvi su, a ostali timovi imaju isti broj bodova. Postoji nekoliko varijanti raspleta!

Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev
Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

Pretpostavljalo se i pre početka, Bajern je neprikosnoven u grupi E, a Siti je verovao da može lako da se probije do druge faze. Na kraju im je bila potrebna pomoć dežurnog spasioca Kuna Aguera sinoć protiv bezbrižnog nemačkog šampiona, pa su sada stvari u borbi za drugo mesto dramatične, Englezi, Italijani i Rusi imaju po pet bodova, u ovim hladnim danima greje ih nada da će preživeti zimu u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Poslednjeg dana grupne faze, Siti će tamo gde svi putevi vode, u Rim, dok Moskovljani moraju u Nemačku, na noge Bajernu kome istina meč ne znači ništa, kao što mu nije značio ni sinoćnji u Engleskoj.

Postoji nekoliko varijanti.

Roma je sigurna ako pobedi Siti na "Olimpiku", u tom slučaju engleski šampion neće ni u LE, završavaju evropsku odiseju. Ako se to desi, ni Moskovljani, čak ni da pobede u Minhenu ne mogu u top 16, Roma ima bolji međusobni skor.

Ako u Rimu ne bude pobednika, CSKA pobeda vodi u nokaut fazu, a u slučaju da izgube u Minhenu, onda će rezultat eventualnog remija na "Olimpiku" značiti u konačnoj odluci. Ako bude 0:0, ide Roma, dala je gol na "Etihadu". Ako bude 1:1, ide Siti, gol razlika je identična, ali Englezi imaju bolju gol razliku. Jasno, svaki remi u kome Siti da dva i više gola vodi engleskog šampiona u top 16.

E sada, šta će se desiti ako tri tima imaju po šest bodova, u Rimu i u Minhenu završi podelom bodova?

Pravi se mini tabela, bez Bajerna, u tom slučaju, Roma ide dalje jer je sve bodove zaradila protiv Engleza i Rusa, dok je Siti dobio Bajern, a CSKA bi bio oduzet bod osvojen u Minhenu.

Dakle, rasplet sledi za dve nedelje, uživaćemo, kako rekosmo Roma drži sudbinu u svojim rukama, jer pobedom ide dalje, a iako je nerealno očekivati možda da Moskovljani slave u Nemačkoj, ništa nije nemoguće, niti se može isključiti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke