Balboa i sudije šokirali Tunis, domaćini u polufinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 31.01.2015.
23:08
Izvor: Sportske.net

U drugom četvrtfinalu na Afričkom Kupu Navija dobili smo i drugog polufinalistu, a to je ekipa domaćina, Ekvatorijalne Gvineje. Glavni krivac, sudija.

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Velika je razlika na FIFA rang listi kada su u pitanju reprezentacije Tunisa i Ekvatorijalne Gvineje, reprezentacije koja je domaćin u ovog takmičenja. Tunis se nalazi na 22. mestu, dok su domaćini na 118. mestu, pa je jasno ko je bio favorit pred ovaj meč uprkos domaćem terenu.

Ne toliko zanimljiva utakmica danas, a Tunis je ekipa koja je prva došla do prve prilike na meču preko Sasija, ali je njegov udarac glavom otišao preko gola.

Domaći nisu pretili u prvom delu igre.

Tunis je bio bolji u drugom delu, a krenulo je jednom dobrom šansom za njih, ali je udarac Akaičija golman Ovono odbranio.

Prvi gol videli smo u 70. minutu meča. Tunis je gradio napad, usledio je centaršut sa desne strane napada, a Akaiči je sjajno reagovao i doveo je ekipu sa severa Afrike u vođstvo od 1:0.

Equatorial Guinea Soccer African Cup
foto: Beta

Do kraja su izabranici belgijskog trenera Lekersa pokušali su da održe svoju prednost, ali im to nije pošlo za rukom.

Sudija je dosudio penal u 93 minutu meča za Ekvatorijalnu Gvineju, a siguran realizator bio je Balboa, čovek koji će kasnije rešiti ovaj meč. Bilo je dosta protesta kod sudije, kontakta uopšte nije bilo.

Otišlo se u produžetke, a tamo sve vredno pomena jeste fenomenalan slobodan udarac koji je izveo pomenuti Balboa, fudbaler Eštorila koji je doneo toliko radosti svojoj reprezentaciji.

Neverovatno radovanje na kraju meča domaćina, gosti su bili i više nego ljuti na sudiju.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke