Bajkov Lirs grabi ka opstanku

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.04.2015.
21:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Lirsa savladali su Serkl Briž u pretposlednjoj utakmici plej-ofa za opstanak u ligi pa im za doigravanje sa drugoligašem igra i minimalni poraz.

lierse.com
lierse.com

Povezane vesti

Format po kojem se klubovi takmiče u belgijskoj Župiler ligi još jednom se pokazao kao odlično rešenje jer neizvesnost traje tokom čitave sezone.

U svakom momentu klubovi se bore za nešto a najbolji primer je ekipa Lirsa koja bi u svakoj drugoj ligi odavno bila prežaljena.

Ekipa na čijem golu stoji bivši golman Crvene zvezde Boban Bajković završila je ligaški deo sezone na poslednjoj poziciji ali je kroz plej-of dobila priliku da opstane u ligi.

Lirs je u nedelju uveče ostvario treću pobedu na četvrtoj međusobnoj utakmici sa Serkl Brižom čime je, sasvim izvesno, izbegao direktnu eliminaciju iz Župiler lige.

Trijumfom rezultatom 3:1 (0:1) Lirs je stigao do devetog boda (tri više od Briža) i gol razlike 8:4 (+4), što znači da samo katastrofalan poraz u poslednjoj utakmici na gostovanju Serkl Brižu Bajkovićev tim šalje u niži rang.

Dodajmo i to da će Lirs do kraja sezone nastaviti borbu za opstanak jer bolji odnos u mečevima sa Serkl Brižom omogućava Bajkovićevom timu da u doigravanju sa drugoligašem obezbedi ostanak u Župiler ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 26.04.2015
22:46

Bajko cudotvorac! :)

avatar
Бранислав Вуковић
Sunday, 26.04.2015
22:00

Koji crni format??pa da li se vi salite,ovo nema veze s mozgom.....koji je razlog igranja ligaskog dijela??? nidje vezee

avatar
Benz9
Sunday, 26.04.2015
23:20

mozda nama nema veze ali njima pali i to vise nego dobro.....iskreno volio bih da se i kod nas proba tako nesto ali to je nemoguce jer onda bi vise klubova konkurisalo za titulu a ne samo 2....a kad vidim kakav cirkus prave ta 2 mogu samo zamisliti sta bi bilo kad bi im se pridruzilo jos 4-5 timova....