Bajko: "Smejem se i čudim se čudu!"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 01.11.2014.
10:54
Izvor: Sportske.net

Fudbalska Belgija i dalje komentariše neregularno priznat pogodak koji su fudbaleri Genka postigli u duelu sa Lirsom a golman Boban Bajković koji je intervencijom zapravo sprečio pogodak i dalje je u čudu.

lierse.com
lierse.com

Povezane vesti

Trinaesto kolo belgijske Župiler lige obeležila je ubedljiva pobeda fudbalera Genka nad ekipom Slaviše Stojanovića za koju brani i bivši golman Crvene zvezde Boban Bajković.

Rezultat 3:0 ne bi bio sporan da glavni sudija pri vođstvu domaćina od 1:0 nije priznao neregularan gol i tako izazvao reakciju fudbalera Lirsa koji su zbog opravdanih prigovora kolektivno "požuteli" a onda su neki u nastavku isključeni zbog duplirane javne opomene.

A situacija je bila više nego jasna, udarac ka golu Bobana Bajkovića najpre je završio na prstima bivšeg Zvezdinog golmana, potom na prečki, a onda gotovo pola metra ispred gol linije.

"Odbila se bar pola metra ispred crte, brže-bolje sam se opet bacio, ščepao je, zatim sam ustao, spremao se da je degažiram, kad ono... Grom iz vedra neba" opisuje Bajković pomenutu situaciju.

Sudija je na asistenciju pomoćnika pokazao na centar a Genk je stigao do prednosti od 2:0 i tako praktično rešio pitanje pobednika u 66. minutu susreta.

Do kraja utakmice dvojica fudbalera Lirsa isključena su zbog druge javne opomene pa je domaćin uspeo da pečatira trijumf golom Bufela u 83. minutu.

"Smejem se, posle svega, i ja, ali, u tom 66. minutu utakmice nije mi, naravno, baš kao i mojim saigračima, trenerima i navijačima, bilo do smeha. Čudu nisam mogao da se načudim, ma, još se čudim potezu sudije koji je pokazao na centar" konstatuje razočarani Bajković.

Utakmica sa Genkom ostaje iza izabranika Slaviše Stojanovića. Na redu je duel sa trećeplasiranim Gentom i prilika da se prekine mini-serija od dva vezana poraza a nepravda iz meča sa Genkom ne može biti ispravljena i tako će biti dok gol tehnologija ne stigne u belgijski fudbal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke