Bajern se mučio, ali ipak dobio derbi!

Autor: Darko Mitrović
subota 26.11.2016.
20:21
Izvor: Sportske.net

Posle dva uzastopna poraza, prvo od Dortmunda u Bundesligi, pa onda i od Rostova u Ligi šampiona, Bajern se večeras vratio na pobednički kolosek.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

U derbiju 12. kola Bundeslige, aktuelni šampion Nemačke savladao je na svojoj ''Alijanc Areni'' ekipu Leverkuzena rezultatom 2:1.

Bajern je do vodećeg gola stigao posle pola sata igre. Posle akcije koja je tekla po levoj strani, u gužvi koja se potom stvorila u kaznenom prostoru ''Farmaceuta'', najbolje se snašao Tijago Alkantara i iz neposredne blizine savladao Lenoa - 1:0.

Samo pet minuta potrajala je ova prednost domaćeg tima, gosti su u 35. izveli brzu akciju koju je na najbolji način završio Hakan Čalhanoglu, iskosa sa leve strane, i Nojer je bio nemoćan - 1:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme ovog meča, a posle deset minuta igre u nastavku, Bajern je ponovo došao u rezultatsku prednost. Sve se dogodilo posle kornera, a najspretniji u kaznenom prostoru gostiju bio je Mats Humels za 2:1 u korist šampiona.

Domaći su uspeli da do kraja zadrže ovaj rezultat, ali je u 83. minutu viđena jedna sporna situacija pred njihovim golom.

Duga lopta je u tom trenutku bila upućena ka Kevinu Folandu koji je umakao Humelsu, a onda majstorski prebacio istrčalog Nojera, ali kada je trebalo tu loptu da gurne u praznu mrežu, zasmetao mu je Martinez koji ga je odgurnuo iza gol-aut linije, ali i malo zakačio rukom loptu koja je na kraju završila na spoljnjem delu mreže.

Bilo kako bilo, Bajern je upisao osmi trijumf u Bundesligi ove sezone i vratio se na tri boda zaostatka za vodećim Lajpcigom.

Leverkuzenu je ovo već šesti poraz i nalaze se na devetom mestu sa 16 bodova.

Golove iz Minhena možete da pogledate OVDE.

Izveštaj sa današnjih, popodnevnih mečeva čitajte OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Elliott Roger
Saturday, 26.11.2016
21:49

Anćeloti je loš trener....

avatar
Sunday, 27.11.2016
06:32

3 lige sampiona vise od bilo kog aktivnog trenera , seti se samo titule sa milanom 2007 vecina igraca je imalo preko 30 godina jedino kaka bio mladji

avatar
MSSZRMK
Sunday, 27.11.2016
16:21

Bas danas sam gledao Kaku steta sto je propao u Realu.

avatar
ManUtd1993
Saturday, 26.11.2016
21:34

S Bayernom nesto nije u redu,nije to ona ekipa kao sto je bila,leverkuzen dobar,osteceni za penal,trebao je biti remi,ako bayern ovako nastavi ne verujem da ce osvojiti titulu...

avatar
Al(a)din
Saturday, 26.11.2016
21:25

Nojer nije imao mnogo posla, Lahm nista, Humels i Martinez solidni, Alaba, Tiago i Kimih odlicni, Alonso, Daglas i Lewa solidni, Miler ocajan. Nema nista od Milera na krilu. Najbolja formacija za Bayern je 442, gde bi Miler igrao napadaca uz Lewu ili 4231 gde bi Miler igrao iza napadaca, gde je fantastican

avatar
Bayern Munchen_fb
Saturday, 26.11.2016
21:25

Katastrofa od igre Miler prošlu sezonu ubijo dao 20 golova od kad je Anćeloti došao on ne liči na sebe ne samo on niko. Čist penal trebo biti za Leverkuzen Martinez igrao rukom neće on dugo voditi Bayetn.

avatar
tony zahirovic1234
Sunday, 27.11.2016
06:17

Nesto ne vidim ono Anceloti out, a Pepa su vasii mrtvi Bavarci terali non stop, ali vidjet cemo...