Bajern poslao Dortmund u zonu ispadanja, Subotić tragičar!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.11.2014.
20:27
Izvor: Sportske.net

Iako su ''Milioneri'' dospeli pri samo dno tabele, njihov večerašnji duel sa Bajernom na ''Alijanc Areni'' opravdao je epitet velikog derbija 10. kola Bundeslige. Nažalost, naš Neven Subotić je velikom greškom u finišu meča pomogao Bajernu da dođe do preo

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Od samog početka videli smo sadržajan i zanimljiv meč. Već u uvodnim minutima istakli su se golmani Vajdenfeler i Nojer, koji su zsuatvili po jednu odličnu priliku na jednoj, odnosno na drugoj strani.

Dortmund je pokazao da je u Minhen došao po bodove, a na isteku prvih pola sata igre, ''Milioneri'' dolaze u vođstvo!

Bila je do prelepa akcija, koju je započeo Obamejang, isti igrač je zatim sjajno centrirao za Marka Rojsa koji odličnim udarcem glavom šalje loptu u donji desni ugao Nojerovog gola - 0:1.

Do kraja prvog poluvremena, Bajern je imao odlične prilike preko Robena i Milera, ali se u drugo poluvreme ušlo vođstvom gostiju.

U poluvremenu, Jirgen Klop je Humelsa zamenio našim Nevenom Subotićem, koji neće po dobru pamtiti večerašnji meč.

Početkom nastavka meča, Levandovski je imao sjajnu priliku za izjednačenje, ali je loše reagovao u završnici. Ipak, napadač Bajerna je uspeo da se iskupi u 72. minutu, kada je pored Subotića došao do lopte i savladao Vajdenfelera - 1:1.

Ulazak Riberija je dodatno poremetio redove gostiju, i upravo posle njegovog prodora, Subotić je napravio grešku, zatim oborio Francuza, a precizan sa bele tačke bio je Roben za konačnih 2-1!

Ovo je već peti uzastopni poraz Dortmunda, ukupno sedmi ove sezone u Bundesligi!

Golovi OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke