Bajern pobedom krenuo u odbranu titule

Autor: Boban Filipović
petak 22.08.2014.
22:33
Izvor: Sportske.net

Na otvaranju sezone u Bundes ligi, Bavarci su na 'Alijanc areni' savladali Volfsburg rezultatom 2:1 (1:0).

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Od samog starta Gvardiolina četa je gostima stavila do znanja ko je gazda, prilike pred golom 'Vukova' su se ređale kao na traci, ali je nedostajao završni udarac.

Miler i Levandovski bili su najveća pretnja Grinu, gol je visio u vazduhu i konačno pao u 37. minutu.

Roben je u svom stilu probio po desnoj strani, ušao u protivnički šesnaesterac, odiigrao za Tomasa Milera, koji iz neposredne blizine bez problema šalje loptu u mrežu – 1:0.

Sa minimalnom prednošću Bavarci odlaze na odmor, ali kako je počela igra u nastavku ona biva duplirana.

Defanziva Volfsburga je veoma lako ispala, a Arjen Roben to surovo kaznio – 2:0.

Međutim, 'Vukovi' se bude i već u 52. minutu smanjuju na 2:1. Evrogol pre svega upornog Ivice Olića protiv svog bivšeg kluba na jubileju: ovo mu je bio 200. meč u Bundes ligi.

Nedugo potom Robert Levandovski je u velikoj prilici, njegova želja da zatrese mrežu je bila evidentna od starta, ali Grin skida novi njegov pokušaj. Imao je Poljak i sasvim slobodnog Robena u toj situaciji, ali se odlučio da sam završi akciju što se ispostavilo kao loše rešenje.

Usledio je period igre bez velikih uzbuđenja sve do 10 minuta pre kraja regularnog dela, kada je rezervista 'Vukova' Malanda promašio šansu o kojoj će se dugo pričati.

Odlično je mladi Belgijanac reagovao na centaršut sa leve strane, Nojer vanserijski ulazi u njegov šut, lopta ostaje na prečki, a Malanda iz odbitka ne uspeva da zatrese mrežu za izjednačenje sa dva metra!

Ovaj neverovatan promašaj mogao je da bude kažnjen pet minuta kasnije, prodošlica iz Ajntraht Frankruta Sebastijan Rode je postigao gol za Bajern, ali on nije priznat zbog ofsajda Tomasa Milera, koji je zaklonio pogled golmanu Grinu.

U samom vinišu beležimo još jednu polupriliku gostiju nakon kornera, te prečku Robena i neobičan pokušaj Milera, ali rezultat se nije menjao, ostalo je 2:1.



Na osnovu viđenog na terenu, potpuno zaslužena pobeda aktuelnog šampiona na startu, 'Alijanc Arena' ostaje neosvojiva tvrđava za 'Vukove'.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke