Bajern na dva boda od titule, "Švabe" u velikom problemu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 23.04.2016.
17:21
Izvor: Sportske.net

Ekipa Bajerna iz Minhena je sve bliža osvajanju titule, nju bi mogli da proslave već u sledećem kolu protiv Menhengladbaha na svom terenu.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Jedna od najbitnijih pobeda ove sezone za Bajern, danas su na Olimpijskom stadionu u Berlinu savladali odličnu Hertu sa 2:0, a jedini gol na ovom meču postigao je Arturo Vidal početkom drugog poluvremena.

Ekipa Pepa Gvardiole je držala loptu u svom posedu veliki deo meča, Herta je pokušavala da ugrozi gol Manuela Nojera iz kontri, ali im to nije polazilo za rukom, podatak da nisu uputili niti jedan šut u okvir gola danas vam dovoljno govori u prilog tome.

Sa druge strane, Bajern nije previše šansi stvorio, ali kada je to činio bio je veoma opasan po gol golmana domaćih, Krafta.

Prvi gol na ovom meču videli smo u 48. minutu kada je nakon pasa Marija Gecea Arturo Vidal sa 20-ak metara opalio ka golu i savladao pomenutog golmana domaćih.

Drugi gol smo videli u 80. minutu meča kada je Daglas Košta uspeo da fenomenalnim udarcem poveća na 2:0 i tako postavi konačan rezultat. Bila je to prava majstorija, vredi nekoliko puta videti ovaj gol.

Ovom pobedom Bajern je dosta blizu titule, potrebna su mu još dva boda u poslednja tri kola kako bi ponovo postao šampion Nemačke. Prva meč lopta je 30. aprila na "Alijanc areni" protiv Menhengladbaha.


Golove pogledajte OVDE.

Borusija je, takođe, nastavila sa odličnim igrama, oni su danas savladali Štutgart koji se nakon serije loših rezultata ponovo nalazi u borbi za opstanak.

Domaći za koje je igrao Filip Kostić svih 90 minuta nisu danas bili ravnopravan rival Dortmundu, pitanje pobednika je rešeno već početkom drugog dela igre.

Kagava je doveo u prednost goste nakon asistencije Mihtarijana, nije imao mnogo problema da savlada Titona. Na samom kraju poluvremena Pulišić uspeva da poveća na 2:0, a konačan rezultat od 0:3 postavlja Mihtarijan u 56. minutu.

Volfsburg je ponovo neprijatno iznenadio, poražen je na svom terenu od Augsburga sa 2:0, golove su postigli Finbogason i Altintop, dok je Keln savladao Darmštat sa 4:1. Modeste je postigao dva gola u prvom poluvremenu za "Jarčeve", Gondorf za goste, da bi u drugom poluvremenu Rise doneo velike brige Darmštatu, postigao je dva gola za 4:1 što je i bio konačan rezultat ovog duela.

Igrao je Jojić 20-ak minuta.

Ingolštat i Hanover su odigrali meč bez pobednika, bilo je 2:2, pa je Hanover naredne sezone učesnik Cvajte, što je definitivno poznato.

Morales i Hartman su doveli domaće u prednost od 2:0, da bi Hanover uspeo da golovima Sakaija i Kijotakea izjednači. Ipak, sve je to nedovoljno, njima ni pobeda ne bi značila mnogo.



Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mario Götze - Return
Saturday, 23.04.2016
17:42

Dagasa Kosta magija, jednostavno i kada ga nema puno u igri i kada ga izoluju, on ima uvek resenje, ubedljivo najbolje pojacanje ovog prelaznog roka... Vidal jos jednom pokazao koliko je dobar i u kakvoj je formi, jednostavno bunker se mora probiti sutem sa daljine, imamo sutere koji su kadri to da izvedu... Mia San Mia

avatar
King Didier Drogba
Saturday, 23.04.2016
17:33
avatar
DjovaneElber
Saturday, 23.04.2016
19:54
avatar
Al(a)din
Saturday, 23.04.2016
17:28

Benatija i Tasci su solidno odigrali ovaj mec. Igrac utakmice je Vidal. Ja bih ga protiv Atletica stavio kao napadaca sa Lewom. Kimih nema sta da trazi protiv Atletica. Fizicki je veoma slab. Ovako bih voleo protiv Atletica. Nojer-Lam,Martinez,Boateng,Alaba-Alonso-Robben(ako se oporavi, a ako ne onda Costa),Miler,Ribery-Vidal,Lewa.