Bajern - Da li je 100 miliona dovoljno za triplu krunu?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 08.05.2015.
17:49
Izvor: Sportske.net

Bajern nije zadovoljan sezonom, uzeli su samo jedan trofej. Da li će 100 miliona evra biti dovoljno za povratak "triplete"?

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Ekipa Pepa Gvardiole nije uspela ove sezone da osvoji nemački kup pošto su poraženi od Borusije iz Dortmunda u polufinalu, a u prvom meču polufinala Lige šampiona demolirani su od strane Barselone rezultatom 3:0 uz veoma lošu igru u većem delu meča.

Kako sada stvari stoje, velike su šanse da će ova ekipa osvojiti samo jedan trofej u sezoni, Bundesligu, ali to nije dovoljno čelnicima ovog kluba.

Bajern je ekipa koja želi trofeje u svim mogućim takmičenjima, pa će za to naredne sezone izdvojiti oko 100 miliona evra za pojačanja.

Pominje se nekoliko imena, sigurno je da će biti barem jedna "bomba" na spisku igrača koji će doći u Bavarsku.

Najčešće pominjana imena su Kevin De Brujne i Antoan Grizman.

Belgijanac koji ove sezone dominira u Volfsburgu velika je želja većine velikih evropskih klubova, ali i Volfsburg se tu nešto pita pošto naredne sezone žele da budu direktan rival Bajernu u borbi za titulu šampiona.

Sa druge strane, Antoan Grizman izgleda kao realnije rešenje, ali ni njegova cena nije mala nakon fenomenalne završnice ove sezone. Sigurno je u ovom trenutku najbolji igrač Atletiko Madrida, ali imajući u vidu da je Atletiko u poslednjih nekoliko sezona funkcionisao tako što je prodavao najbolje napadače, nisu toliko male šanse da ćemo sjajnog Francuza gledati u dresu Bajerna iz Minhena.

bild grizman de brujne

Ono što bi takođe trebalo da brine Bajern jeste odbrana, pominjao se čak i naš Branislav Ivanović kao moguće rešenje za narednu sezonu, ali Murinjo ga se neće tako lako odreći ukoliko želi i naredne sezone da uzme titulu u Premijer ligi.

Branislav Ivanovic

Veliko je pitanje da li će Pep Gvardiola biti naredne sezone na klupi Bajerna, ljudi u Upravi su sve manje zadovoljni njegovim radom, posebno nakon svađe sa lekarima u klubu i nakon ubedljivog poraza od Barselone.

Tačno je da bi se najverovatnije "druga pesma pevala" da su svi fudbaleri bili zdravi, ali i Roben i Riberi neće još dugo igrati na najvišem nivou, pa se njihove zamene spremaju za narednu sezonu.

Ono što je sigurno jeste da nas čeka veoma "burno" leto u Minhenu...



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran GGMU CG
Saturday, 09.05.2015
13:56

i 200m im nece biti dovoljno,kad god im je gvardiole i kad im dodje mesi i drustvo da ih vozaju

avatar
Don Silvio
Saturday, 09.05.2015
12:34

gvardiola je 0 od trenera, osvajao je sve sa barselonom iz jednog prostog razloga imao je Mesija, Cavija i inijestu na vrhuncu, mislim da bi taj podvig napravio bilo ko sa tim tandemom u takvoj formu, uz to preuze oje gotovu ekipu od Rajkarda koja je bila prvak evrope... U pocetku je dobro igrao sa Bavarcima ali tu se jos nije video njegov rad jer je to jos bila ona Jupova ekipa... Ima prejak tim a prakticno nije uradio nista. Mislim da su Bavarci pogresili kad su doveli Gvardiolu za trenere anjima treba covek njihovog mentaliteta, Klinsman bi sigurno imao bolj rezultat, a kad bi vratili Hicfilda to bi bio pun pogodak.

avatar
Naprednjak
Saturday, 09.05.2015
09:54

Jasno je da je došlo vreme da pronađemo adekvatne zamene Robenu i Riberiju. Grizman je po meni dobra opcija. De Brujne? Ne. On nije krilo, već ofanzivni vezni, a tu već imamo Gecea, pa i Tijaga. Mišljenja sam da mladi Vajzer treba da dobije šansu. Ali pre svega otkaz Gvardioli! #GuardiolaOUT

avatar
Mario Götze - Return
Sunday, 10.05.2015
16:32

Otice pep u mančester city tako da smo transfer veka vec odradili.Sada ili da se Hajkensa vrati iz penzije ili da dodje neko drugi kao npr klop sa kojim je kajzer već pricaoMožda smo kup meč i prodali za klopa.Sto se tiče golmana to je ok,centralni bekovi Benatija i Boateng su super imamo tu još Dantea i Batstubera po meni treba prodati dantea i dovesti ivanovica ili Godina.Levo Alaba super,bernat solidna rezerva.Desno lam i rafinja i još ako dodje ivanovic može isto tu da popuni.Vezni red Svajni,Alonso,Tiago i Martinez,treba prodati tiaga i možda i Svajnija zbog godina mada ne mora i dovesti vidala ili veratija.poluspic je Gece tu zajedno sa milerom.Levo ako dodje klopa možda dodje i Rojs,Ako ne on može grizman.Desno Roben i tu može i miler ali možemo dovesti tu npr caku ili De brujnea.u napadu leva i može za rezervu da dodje npr martinez.Po meni prioriteti za pojačanja;Ivanovic15 mil,Verati 45.grizman 50 i Martinez 35.0ko 150 mil a od prodaje nekih igraca tipa tiago, možda svajni,saciri ćemo dobiti oko 50 mil još ako za pela nešto dobijemo biće super.postava bi onda ovako izgledala:Nojer-Alaba-Benatija-Boateng-Lam-Vidak-gece-Miler-roben-Grizman(rojs)-Lewandowski

avatar
Младен Глишовић
Saturday, 09.05.2015
09:01

Mislim da je bajernova najveca greska sto su doveli gvardiolu za trenera. sto se tima tice treba da prodaju boatenga,badstubera,alkantaru,martineza , svajnstajgera dok mogu da uzmu jos neke pare za njega. mislim da ce biti tesko da dovedu de brujnea,mozda je realnija opcija Lakazet. vlasnici volfsburga su bogatiji od svih klubova jer je to VW i moze da da platu kju god pozeli de brujn da bi ga zadrzali

avatar
Marco Popovich
Saturday, 09.05.2015
08:03

Imao je Bajern spremnu zamenu za Robena i Riberija (Saciri i Gece) ali je ''neko'' kasnije procenio da im nisu potrebni.

avatar
Friday, 08.05.2015
22:49

Bayern je napravio veliku gresku sto nije produzio ugovor sa Hajnkesom a doveo Gvardiolu koji je nikakav trener,igra tu njegovu dosadnu tika - taka igru koja je monotona,jednodimenzionalna,dok je bio tu Hajnkes oni su dali Farseloni 7 komada a sada ce biti obrnuto xD

avatar
Pique3
Saturday, 09.05.2015
09:28

Da je Hajnkesov Bayern igrao s ovom sad Barcelonom, izgubio bi takodje. Tada Barca nije licela na sebe, potresena bolestima Tita i neznanjen trenera koji ga je menjao nije imala neke sanse.

avatar
Saturday, 09.05.2015
12:36

to sto si napisao nema veze sa istinom,vidi se da si navijac FARSELONE ;) budi malo realan druze.

avatar
DjovaneElber
Saturday, 09.05.2015
11:11

Jup je otisao u penziju i nije hteo da ostaje ni u jednom klubu

avatar
Poznavalac
Friday, 08.05.2015
20:27

Ocajni gvardiola za ove dve sezone u minhenu..uz ogromna pojacanja-nista!

avatar
Amar Zo
Friday, 08.05.2015
19:06

Nzm da li su ovi igraci dovoljno dobri da zamene Roberi !!?Moje misljenje je da nisu.

avatar
Uncounquered
Friday, 08.05.2015
18:27

Oterati Gvardiolu i dovesti Leva, jer Bajern samo Nemac moze da vodi do najvecih uspeha.

avatar
Friday, 08.05.2015
22:45

slazem se sa tobom u potpunosti ili Klopa za trenera,ovaj Gvardiola je prevara od trenera i to velika xD

avatar
Don Silvio
Saturday, 09.05.2015
12:28

najbolja im je opcija da vrate Hicfilda, kad su bili u najvecoj krizi on ih je za jednu sezonu vratio na vrh

avatar
Fungineer Ahkhobh
Friday, 08.05.2015
18:00

Pa ako toliko kosta da se istera Gvardiola,onda hoce

avatar
NIKE
Friday, 08.05.2015
17:53

Ako hoće triplu krunu, nek otjeraju majstora tiki-take i vrate Hajnkesa - čiča je sa slabijom ekipom od ove harao Evropom i dijelio 7UP, dok sad kako stoje stvari Bayern će početi sa konzumiranjem 7UPa.

avatar
Barca4ever
Friday, 08.05.2015
18:10

Nije bas toliko harao.Dortmund je tada redovno dobijao Bajern i osvajao je ligu.

avatar
Barca4ever
Friday, 08.05.2015
22:34

Pogledaj 2011. i 2012. godinu i ko ih je posle zgazio u super kupu Nemacke 2013.

avatar
Đorđe Dangubić
Friday, 08.05.2015
21:20

Te sezone su igrali 5 puta Dortmund - Bajern i Bajern je pobjedio 3 puta (Na početku sezone u Superkupu, u Njemačkom kupu i u ligi šampiona ) uz 2 nerješena (u nacionalnom prvenstvu)

avatar
NIKE
Friday, 08.05.2015
18:55

Hajnkes je 2012 igrao finale LŠ i nesretno izgubio na penale i 2013 bagerom zgrnuo Barcu, juvea i kompaniju u provaliju, - to se po meni zove haranje (dominacija), dok sad gledamo da Bayern svaki derbi pretrpi poraz, o svađama u ekipi i otkazu medicinskom timu da ne govorim. 2013 je Hajnkes uzeo triplu krunu, kako je onda Dortmund osvajao ligu, čak ih i u finalu LŠ Hajnkes pobijedio??