Bajern brojao do 8, Bas Dost igrao 'poker' u Leverkuzenu

Autor: Boban Filipović
subota 14.02.2015.
17:28
Izvor: Sportske.net

Fanstastično subotnje popodne u okviru 22. kola Bundeslige. Na pet mečeva palo je nevervatnih 26 golova, šampion unakazio Hamburg, Volfsburg se radovao na 'Baj Areni', gde je viđena prava drama. Na tri utakmice pitanje pobednika rešeno po isteku regularno

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

HSV je doživeo brodolom na 'Alijanc Areni', Bajern im je spakovao osam komada i spustio goste sa severa na zemlju nakon dve uzastopne pobede.

Bavarci su završili posao za 15-ak minuta u prvom delu igre.

Tomas Miler je doveo šampiona u vođstvo sa penala u 21. minutu, 120 sekudi kasnije Merio Gece je duplirao prednost, a deset minuta pre odlaksa na odmor Arjen Roben evrogolom primorava Drobnog da treći put vadi loptu iz mreže.

Samo što je krenulo drugo poluvreme 'Leteći Holanđanin' još jednom pogađa mrežu gostiju, ubrzo i Tomas Miler postiže svoj drugi gol na utakmici za 'petardu', a već u sledećem minutu najbolji golgeter nemačke reprezetnacije na poslednja dva Mondijala asistira Robertu Levandovskom da se upiše u strelce.

U 69. minutu mrežu Hamburga trese i najplaćeniji fudbeler Bajerna Frank Riberi, a minut pre kraja i Mario Gece postiže svoj drugi gol za konačnih 8:0.

Debakl gostiju sa severa Nemačke, još teži od onog od pre dve godine kada su  na 'Alijanc Areni' pretučeni sa 9:2. Tada ih je uništio Klaudio Pisaro sa četiri gola i dve asistencije, iskusnom Peruancu je danas Gvardila pružio šansu u poslednih 20-ak minuta, upisao je asistenciju kod poslednjeg gola.

Germany Soccer Bundesliga

Najbolji meč subotnjeg programa 22. kola Bundeslige, a verovatno i dosadašnjeg toka ove sezone, odigran je na 'Baj Areni' u Leverkuzenu gde je gostovao drugoplasirani Volfsbrug.

Palo je čak devet golova, a pobednik je rešen tek u dubokoj sudijskoj nadoknadi!

'Vukovi' su imali tri gola prednosti posle pola sata igre, strelci su bili Dost u dva navrata i iskusni brazilski štoper Naldo (između dva gola Holanđanina), a onda je u drugom poluvremenu usledila prava drama.

'Framaceuti' se vraćaju u igru nakon dva gola Sona u razmaku od pet minuta, ali Bas Dost beleži het-trik nepunih 60 sekindi posle drugog gola Korejanca.

I Heung-Min Son ubrzo dolazi do het-trika, igrao se 67. minut meča, a prava erpucija oduševljenja na 'Baj Areni' usledila je pet minuta kasnije kada Belarabi donosi poravnanje.

Poslednjih desetak minuta domaćin je imao čoveka manje na terenu zbog drugog žutog kartona Spahića, što gosti koriste u 'minut do 12'.

Bas Dost u četvrtom minutu sudijske nadoknde donosi pobedu Volfsburgu posle velike greške golmana domaćih Bernda Lena i svojim četvrtim golom na meču postavlja konačnih 4:5.

Germany Soccer Bundesliga

Na ostala tri susreta viđene su pobede domaćina.

Veder iz Bremena je savladao Augsburg na svom 'Vezeru' rezultatom 3:2, vezao peti trijumf i pokazao da je u strašnoj formi, a tri boda u poslednjim trenucima osvojili su Borusija iz Menhengladbaha protiv Kelna (1:0) i Hofenhajm protiv Študgarta (2:1).

Filip Kostić je presedeo ceo meč na klupi za rezerve.

Golove sa mečeva 22. kola Bundeslige pogledajte OVDE.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke