B Grupa - Real "preslišao" Liverpul, Bugari do pobede u nadoknadi!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 22.10.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

Real je opravdao ulogu favorita i ipak mnogo lakše nego što se očekivalo savladao Liverpul u Engleskoj. Ludogorec je savladao Bazel sa 1:0.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Real se večeras prosto poigrao sa Liverpulom. Iako je domaćin imao blagu terensku inicijativu i više prilika u prvih 20 minuta, posle gola Ronalda Liverpul je jednostavno pukao po svim šavovima.

U 11. minutu Liverpul je imao prvu solidnu priliku, kada je Džerard "testirao" Kasiljasa. Inicijativa domaćih je trajala, držali su Real dosta daleko od gola, a onda je došao taj trenutak u 23. minutu kada je Ronaldo praktično ni iz čega postigao gol.

Ronaldo, Benzema i Rodrigez su izigrali čitavu odbranu Liverpula, Lovren je promašio loptu, a Ronaldo je majstorskim udarcem savladao Minjolea.

Ovo je bila deseta utakmica zaredom na kojoj je Ronaldo postigao gol.

Odmah nakon toga Liverpul se potpuno raspao, Real je preuzeo sve konce igre u svoje ruke i već u 28. minutu moglo je da bude 2:0, ali je Ronaldo ovoga puta bio neprecizan. Ipak, dva minuta kasnije Benzema je praktično rešio pitanje pobednika, kada je Benzema pametnim udarcem glavom drugi put savladao Minjolea, asistent je bio Kros.

U 41. minutu gosti su potpuno potopili Liverpul, Benzema je postigao drugi gol posle kornera i smušene reakcije čitave odbrane Liverpula.

U nadoknadi vremena Kutinjo je sjajnim udarcem pogodio stativu i to je bila prva velika prilika za Liverpul na ovom meču.

U drugom poluvremenu Real je praktično odrađivao posao, nije bilo većih prilika do 64. minuta kada je Minjole odbranio ogromnu priliku Ronaldu, Portugalac je poprilično nonšalantno ušao u ovaj duel, pa je golman Liverpula izašao kao pobednik.

Tri minuta kasnije ušli su Marković i Čan, a izašli su Kutinjo i Henderson.

U 72. minutu dobra akcija koju je započeo Marković mogla je da rezultira golom, ali je Real ipak uspešno postavio ofsajd zamku.

Minut kasnije ponovo je pokušao Rodrigez, ali na ovom meču nije uspeo da nacilja preciznije i ugrozi više gol Liverpula.

Na meču u Bugarskoj nije bilo golova do zaustavnog vreme, iako je bilo šansi. Najveće su propustili Marselinjo i Espinjo za Ludogorec, dok je Gonzales bio najbliži golu za Bazel. Serej Dije je dobio crveni karton već u 18. minutu za užasan start i tako je Bazel gotovo čitav meč igrao sa igračem manje.

U poslednjim trenucima meča Minev je sjajnom solo akcijom doneo važan trijumf svom timu i veliku radost domaćim navijačima.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke