Austrija na EP, Španci blizu, Runijev rekord!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 08.09.2015.
22:40
Izvor: Sportske.net

Evo svih rezultata i tabela osmog kola kvalifikacija za EP u Francuskoj.

BETA/AP Photo/Marco Vasini
BETA/AP Photo/Marco Vasini

Povezane vesti

Grupa E

Odavno je već bilo poznato da će Englezi igrati u Francuskoj naredne godine pošto su se već u prethodnom kolu pobedom nad San Marinom plasirali na EP, a ostaće misterija do poslednjeg kola ko će kao drugoplasirana reprezentacija na renomirano takmičenje.

Slovenija ima šanse iako zaostaje 3 boda za Švajcarcima koji bi današnjom pobedom nad Englezima proslavili direktan plasman na EURO.

Ipak, pobedu Englezima doneli su Hari Kejn koji lagano ulazi u formu, i Vejn Runi (koji je oborio rekord u dresu sa držanim grbom po broju postignutih golova pretekavši Bobija Čarltona koji je ostao na 49 golova),  pa će Švajcarci morati da sačekaju naredno kolo i da pobede kod kuće reprezentaciju San Marina.

Inače, Runi je i ovaj gol postigao iz penala.

Slovenija je golom Berića na asistenciju Valtera Birse uspela da savlada Estoniju, ali je treće mesto sada dosta realnije od drugog na kome se nalazi Švajcarska.

San Marino je proslavio svoj prvi gol u kvalifikacijama i svoj prvi gol u gostima u zvaničnim mečevima još od 2001. godine o čemu možete pročitati OVDE.

Litvanija - San Marino 21
Engleska - Švajcarska 2:0
Slovenija - Estonija 1:0

1. Engleska 24
2. Švajcarska 15
3. Slovenija 12
4. Estonija 10
5. Litvanija 9
6. San Marino 0


Grupa C

Španija je pobedom nad reprezentacijom Makedonije od 1:0 nadomak EP u Francuskoj.

Na dva kola do kraja Španci imaju dva boda prednosti u odnosu na Slovake koji su danas remizirali sa Ukrajinom u derbiju ovog kola.

Pobedu Špancima u Skoplju doneo je Huan Mata, najverovatnije je hteo da centrira, ali je lopta na žalost našeg trenera Ljubinka Drulovića završila iza golmana Pačovskog.

U ovoj grupi je i Belorusija kao domaćin savladala reprezentaciju Luksemburga u potpuno nebitnoj utakmici.

Belorusija - Luksemburg 2:0
Makedonija - Španija 0:1 -----> Gol OVDE.
Slovačka - Ukrajina 0:0

1. Španija 21
2. Slovačka 19

3. Ukrajina 17
4. Belorusija 7
5. Luksemburg 4
6. Makedonija 3



Grupa G

Austrija je novi učesnik EP u Francuskoj.

Pobedom protiv reprezentacije Švedske u gostima od 4:1 golovima Alabe, Harnika (2) i Janka (gol za Švedsku postigao je Ibrahimović) Austrijanci su otišli na nedostižnih 22 boda.

Ovim porazom Švedske i Crna Gora je ponovo u igri, imaće priliku da u poslednja dva kola sustigne bod prednosti nakon što su u ovom kolu savladali Moldaviju sa 2:0 u gostima u veoma važnoj utakmici.

Golove su postigli Savić i Bećiraj.

Rusija je pobedila reprezentaciju Lihtenštajna sa 7:0 uz 4 gola Dzjube.

Lihtenštjn - Rusija 0:7
Švedska - Austrija 1:4
Moldavija - Crna Gora 0:2

1. Austrija 22
2. Rusija 14
3. Švedska 12
4. Crna Gora 11
5. Lihtenštajn 5
6. Moldavija 2

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volim nogomet
Wednesday, 09.09.2015
01:06

Svaka čast Roonyiu za rekord i dalje dokaza da je najbolji eng igrač.

avatar
adis adis
Tuesday, 08.09.2015
23:23

Svaka cast nasem Roneyu za ovaj rekord da ga obori i u Unitedu,medjutim treba opet istaci ni da za Englesku kad je sam u vrhu nije opasan i da mu ne lezi da sam bude u spici,cim je usao H.Ken bili su opasniji,nadam se da ce to vidjet i ovaj trener Engleske a i nas tulipan

avatar
Paklena pomorandza
Tuesday, 08.09.2015
23:18

Gledao Makedonija vs Spanija,sta reci....malo intenzivniji trening Spanije ako nista drugo bar kao navijac Junajteda "urlao" sam ua De Gea:),papuca,papuca:)).Uh,koliko mi fali samo ona vatrena atmosfera,znojne sake,adrenalin,dobar fudbal ali sam se pomirio da u dogledno vreme moju Makedoniju necu gledati na neko veliko takmicenje,mozda nikad i ne docekam.Ostaje mi kao utjeha sportske uspjese ex yu republike na koje se iskreno radujem.Ej,Island ide na Euro!!!

avatar
Adnan
Tuesday, 08.09.2015
23:08

I dalje puni,Vejn Runi.

avatar
Nikola M.
Tuesday, 08.09.2015
22:58

Svaka čast Runiju za veličanstven rekord. Postati najbolji strelac u istoriji svoje zemlje, to mora da je predivan osećaj. Verujem da je ponosan i prezadovoljan što je uspeo da sruši rekord koji je na snazi već 40-50 godina, i to ni manje ni veše nego rekord koji je držao legendarni Bobi Čarlton. Možda će neki u prvi plan isticati kako je Runi slabo igrao na velikim takmičenjima (ok, jeste), ili na kakav način pokušavati da unize njegovo dostignuće, ali činjenica je da je Vejn Runi najbolji strelac u istoriji svoje zemlje i ništa to neće promeniti. Meni je lično drago što je to uspeo da ostvari, nije to mala stvar. Čekamo sad i 16 golova koji nedostaju pa da upiše svoje ime zlatnim slovima u istoriju Mančester Junajteda. Veliki, veliki Vejn Runi.

avatar
ujka Vanja
Tuesday, 08.09.2015
22:51

Sto nisu igrali Mojsov i Pandev za Makedonce?

avatar
Paklena pomorandza
Tuesday, 08.09.2015
23:18

Pandev je zavrsio svoju reprezentativnu karijeru.