Augsburg posle Partizana šokirao i Šalke!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.12.2015.
17:26
Izvor: Sportske.net

Tri dana posle istorijskog truijmfa u Humskoj, ekipa Augsburga na sličan način rešila meč i protiv Šalkea u 16. kolu Bundeslige! I ova pobeda je za njih istorijska, prva protiv ovog rivala u Bundesligi!

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Gde su stali u Humskoj, fudbaleri Augsburga nastavili su i na domaćoj sceni, protiv Šalkea na svom terenu.

Ekipa Markusa Vajncirla je danas pred svojim navijačima savladala Šalke rezultatom 2:1, i to ponovo golom u samoj završnici meča!

Fudbaler koji je u četvrtak najavio eliminaciju Partizana iz Lige Evrope, Korejac Hong Jong-Ho i večeras se upisao u strelce i to posle kornera za domaće u 34. minutu - 1:0.

Početkom drugog poluvremena, Filip Maks je iz slobodnog udarca zamalo duplirao prednost, imao je Šalke dosta sreće, posle čega sledi period igre koji je pripao gostima iz Gelzenkirhena. I onda, u 70. minutu, Čupo Moting je probio po levoj strani, asistirao za Kolašinca, koji šalje loptu u mrežu Marvina Hica - 1:1.

Izgledalo je da su u Augsburgu zadovoljni ovim rezultatom, ali na ulasku u drugi minut nadoknade vremena Ja-Čeol Ko je dugo držao loptu na ivici kaznenog prostora, vrebao priliku za centaršut, što je na kraju i učinio, pronašao Kajubija, a ovaj snažnim udarcem pod prečku doneo još jedno veliko slavlje navijačima Augsburga - 2:1!

Ovo je bila pretposlednja utakmica 16. kola Bundeslige, a poslednju od 17:30h igraju Dortmund i Ajntraht.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke