'Atomski mrav' ostaje u Kanadi

Autor: Lazar Mitrović
sreda 02.12.2015.
20:50
Izvor: Sportske.net

Sebastijan Đovinko nema nameru da se vraća u Evropu.

BETA/AP Photo/Kevin Hagen
BETA/AP Photo/Kevin Hagen

Povezane vesti

Italijanski fudbaler doživljava 'drugu mladost' u svom novim tim, i nema nameru da se vraća na 'Stari kontinent'.

On je sjajnim partijama u dresu Toronta, privukao pažnju brojnih klubova iz Evrope, ali kako navodi njegov agent, ovo je tek početak njegove 'epizode' u MLS ligi.

Italijanski reprezentativac je ove sezone odigrao maestralno, i u svojoj premijernoj sezoni postigao 22 gola i 16 asistencija.

"Mi smo veoma srećni. U svojoj prvoj sezoni, Đovinko je uspeo da postane najkorisniji igrač MLS lige, osvojio je 'Zlatnu kopačku, i najbolji je novajlija u ovoj ligi", rekao je Đovinkov agent, Andrea D'Amiko.

"Đovinko je veoma srećan zbog odluke da dođe u MlS ligu. Mogu da naglasim da je ovo tek početak njegove karijere u Americi. Sebastijan će ovde ostati još mnogo godina, ovde je odlično prihvaćen, i on i njegova porodica su veoma srećni", rekao je D'Amiko.

"Đovinko je stekao veliko iskustvo igrajući u Italiji. Fudbal u MLS ligi mora još da napreduje, što se tiče taktike, ali se ovde iz godine u godinu igra sve kvalitetniji fudbal. Zahvaljujući svom velikom kvalitetu, Đovinko je već u svojoj prvoj sezoni pokazao koliko vredi", zaključio je D'Amiko.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke