Atletiko - Nije osveta, ali prija...

Autor: Boris Jovanović
subota 23.08.2014.
13:35
Izvor: Sportske.net

Svakako da za "Los Kolčinjerose" Superkup nije uteha za Lisabon, ali jeste razlog za samopouzdanje i isteravanje demona koji traju 15 godina.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Iako je Karlo Anćeloti požurio da poraz proglasi za završetak prošle sezone, treba reći da on ima neke konsekvence, mada pre svega za Atletiko.

Oni su pokazali da timskim duhom mogu kao i prošle godine da izbrišu razliku u kvalitetu igrača, dok sa druge strane nije zanemarljivo to što su prvi put u veku dobili Real na domaćem terenu.

Na "Kalderonu" su poslednji put slavili 1999. ovo je tek drugi Superkup koji su osvojili, ali i korak dalje u odnosu na tesni poraz od Barse pre tačno godinu dana.

Mario Mandžukić pa i Grizman su već pred start utakmica za bodove učinili da navijači zaborave Dijega Koštu što je još jedan veliki plus za tim. Takođe, način na koji je tim ušao u meč pokazuje da postoji glad, upravo tu želju simbolizuje sinoć isključeni Simeoni.

"Tenzija to izvuče iz mene", kaže "Čolo" koji je svoj karakter preneo na tim i upravo je to najveća snaga Atletika.

Superkup su "Jorgandžije" čekale od 1985. čak ga ni Antić sa zlatnom generacijom osvajača duple krune nije osvojio u drugoj polovini devesetih.

Što se Reala tiče nisu imali ideju, zaokupljaju ih stvari koje sa samom igrom nemaju veze i što pre Kedira i Di Marija budu napustili Madrid stvari će postati bolje. Odnosno, sam Anćeloti, ali i ostali će moći da se fokusiraju na igru.

Real zavisi od Ronalda, iako će požuriti to da demantuju, a sa druge strane ohrabrenje je Hamesova igra na momente. Ipak i dalje tu ima otvorenih pitanja, prvo je može li se samo sa Benzemom u sezonu od klasičnih špiceva i postoji li plan "B" ako stvari krenu loše.

Navijači će vam odgovoriti, postoji, nesrećan je i čeka poziv u Monte Karlu, ali sačekaćemo i mi. Ipak, poznavajući Pereza, ovaj prelazni rok bi mogao da se završi uz prasak.

Na kraju, slede bitnije stvari, danas startuje Primera, a već u ponedeljak će i Atletiko i Real izleteti iz startnog bloka, u trci za mnogo važnije stvari...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke