Aston Vila otpustila Stiva Brusa

Autor: Boban Filipović
utorak 15.08.2017.
23:20
Izvor: Sportske.net

Posle poraza u Redingu, iskusnom terenru je uručen otkaz.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Aston Vila je užasno otvorila sezonu u Čempionšipu, posle tri kola ima samo jedan bod, a ceh je zbog toga platio menadžer Stiv Brus.

Nakon remija sa Halom kod kuće u prvom kolu (1:1), "Vilijani" su vezali dva poraza na starni, u subotu u Velsu od Kardifa (3:0) i večeras od Stamovog Redinga (2:1).

Sa Džonom Terijem kao kapitenom i komandatnom odbrane, Brusova ekipa je primila šest golova na tri utakmice, pa se s pravom postavlja pitanje da li je veteran, i legenda Čelsija, uopšte pojačanje za ekipu, s obzirom da je doveden kao neko ko bi svojim liderskim sposobnostima trebalo presudno da utiče na povratak posrnulog giganta engleskog fudbala i nekadašnjeg šampiona Evrope nazad u elitu.

Britain Soccer Premier League

Zanimljivo, samo jedan tim je ispod Aston Vile posle nekompletnog trećeg kola. To je Barton, koji nema nijedan bod. Barton je posle uvodnog poraza kod kuće od Kardifa (0:1) vezao još dva u gostima, od Hala (4:1) i Midlsboroa (2:0).

Fulam našeg Slaviše Jokanovića i dalje čeka na pobedu, ekipa sa 'Krejven Kotidža' je remizirala na sve tri utakmice do sada, večaras su na 'Eland Roudu' protiv Lidsa Jokanovi puleni odigrali bez golova (0:0), a srpskom stručnjaku je ovo gostovanje u Jorkširu donelo prve velike probleme u tekućoj sezoni, jer je sredinom prvog poluvremena Brazilac Lukas Pisazon slomio nogu.

Jokanovic

Maksimalan skor, tj. devet bodova iz tri odigrane utakmice imaju Kardif, Vulverhempton i Ipsvič.

Od deset mečeva odigranih večeras u Čempionšipu, najviše je prštalo u Londonu, na čuvenom 'Denu', gde su gostovali razigrani  'Traktoristi'. Ipsvič je kao gost vezao treći trijumf od početka sezone pošto je, u utakmici punoj preokreta, dao gol više od Milvola - 3:4.

Kuvalo je i u Halu, gde su 'Vukovi' iz Vulverhemtona odneli 'Tigrovima' ceo plen. Posle dosta uzbuđenja, posebno na startu i u finišu, utakmica je završena rezultatom 2:3.

Jedina ekipa koja nije primila gol u prva tri kola je lider na tabeli Kardif. Posle uvodne pobede nad Bartonom u gostima (0:1), Velšani su minulog vikenda na svom bunjištu razbili Aston Vilu (3:0), a večeras nastavili trijumfalni niz protiv Šefild Junajteda, koji je savladan sa 2:0.

Notingem Forest je nakon dve starne pobede poražen kao gost od Barnslija, kome su to bili prvi bodovi u sezoni (2:1). Prvu pobedu, i to minimalnu, upisao je Derbi Kaunti pred svojim navijačima protiv Prestona (1:0).

Pobednika nije bilo u duelu Brentforda i Bristol Sitija, gde su gosti u sedmom minutu nadoknade došli do boda (2:2), pošto su pre toga dozvolili da ih domaći okrenu posle ranostečenog vođstva. Golova nije bilo na 'Sent Endrjusu' u Birmingemu, gde je istoimeni klub ugostio Bolton (0:0).

Sutra se igraju preostala dva meča, Norič će na svom 'Keou Roudu' tražiti prvu pobedu u sezoni protiv do sada neporaženog  Kvins Park Rendžersa, dok Sanderlend pokušati da sačuva oreol nepobedivosti na gostovanju Šefild Venzdiju, koji nije osetio slast pobede u prva dva kola.

Rezultati by SofaScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mikeli
Wednesday, 16.08.2017
01:41

samo da se sanderlend ne vrati u pl jer ih ne mogu gledat vise

avatar
Fejs str Hehe sport
Wednesday, 16.08.2017
01:28

Poznata faca al teska prevara od trenera.

avatar
Red Demon
Wednesday, 16.08.2017
00:54

Ovaj trener je katastrofa kao i njegov mu pobratim Mark Hjuz!

avatar
Realan tip
Tuesday, 15.08.2017
23:39

Zao mi je Brusa, ali katastrofalno su krenuli. Potencijalni stoperski par Teri-Samba je mogao da se desi prije 10 godina i tada bi bilo ok, sada nikako :D

avatar
Hala Madrid RM
Tuesday, 15.08.2017
23:33

Vulvsi osvajaju ovo lagano

avatar
Αχιλλεάς
Wednesday, 16.08.2017
08:43

Deca nalupase minuse, a nista lose nisi rekao...

avatar
MSSZRMK
Wednesday, 16.08.2017
12:51

Ko navija za Real tako prođe.

avatar
The Truth
Tuesday, 15.08.2017
23:28

Svi su govorili da Ipsvic sigurno ispada.A ljudi krenuli savrseno.Nadam se da mogu do PL,dugo ih nije bilo.Ubedjen sam da ce Vulverhepton biti osvajac Championshipa i novi Premierligas.

avatar
lamps8
Wednesday, 16.08.2017
00:02

bilo bi lepo videti mik mekartija opet u pl.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 15.08.2017
23:26

Nista cudno, sta su ocekivali kad su doveli Terija pozadi. 6 primljena gola na tri utakmice i tako ce se i nastaviti bez obzira na promenu trenera. Vulvsi, Hal i Midlzbro moji favoriti za PL.