Asteras silan u Kupu, prvenac Luke Milunovića

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.09.2014.
18:21
Izvor: Sportske.net

U danu kada su na programu utakmice 1/16 finala Kupa Srbije u Grčkoj su odigrani prvi mečevi tamošnjeg Kupa. Partizanov rival u Ligi Evrope upisao je ubedljiv trijumf na gostovanju Aiginaikosu, dok je Luka Milunović postigao prvenac u pobedi Platanijasa.

asterastripolis.gr
asterastripolis.gr

Povezane vesti

Za razliku od Srbije, gde se Kup igra po principu eliminacije od početka, u Grčkoj na startu takmičenja ekipe bivaju podeljene u grupe.

Tako je danas u toj zemlji počelo takmičenje u Kupu utakmicama prvog kola grupne faze a protivnik Partizana u Ligi Evrope bio je silan na startu.

Fudbaleri Asterasa iz Tripolija savladali su Aiginaikos kao gosti rezultatom 1:4 (1:2) iako je domaćin prvi stigao do prednosti.

Drugoligaš je povedo golom Pente u 28. minutu ali je Asteras već posle pet minuta stigao do izjednačenja. Precizan sa bele tačke bio je Barales a do odlaska na odmor totalni prekret režirao Tsokanis.

U drugom delu igra Janiotas je sa dva gola potvrdio trijumf Asterasa koji se u Kupu Grčke takmiči u grupi "G" sa ekipama Aiginaikosa, Kalonija i Tirnavosa.

Podsećamo da će se Asteras i Partizan sastati u drugom kolu grupne faze LE već narednog četvrtka kada crno-beli gostuju u Tripoliju na Peloponezu.

Kada smo već kod grčkog fudbala, valja napomenuti da je bivši napadač Crvene zvezde Luka Milunović danas postigao prvenac u dresu Platanijasa koji je na startu takmičenja u Kupu slavio sa 3:1 nad Gazorosom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke