Arsenalove povrede - Za Ginisa!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 17.09.2014.
16:21
Izvor: Sportske.net

Navijači Arsenala nadali su se da će pojačanje kondicionog tima čovekom koji je radio na fizičkoj spremi sa reprezentacijom Nemačke rešiti problem sa povredama igrača, ali za sada njegovog uticaja nema.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Arsenal je u poslednjih nekoliko godina sinonim za klub kojem se povređuje veliki broj igrača u toku sezone. Neverovatno, ali istinito - u "Ligama petice", tim Arsenala samo jednom u prethodnih 5 godina nije bio neslavan pobednik na tabeli koja pokazuje koliko dana odsustvuju njihovi igrači zbog povreda.

I ove sezone nije puno bolje, Žiru je u nadoknadi meča sa Evertonom zaradio povredu zbog koje će odsustvovati četiri meseca, dok je Debuši posle bizarne povrede za koju je sam kriv protiv Sitija van terena tri nedelje.

Podatak koji govori koliko su igrači Arsenala sve ukupno odsustvovali od leta 2013. godine je impozantan - radi se o ukupno 2650 dana, ili ako prevedete to u godine, više od sedam godina!

U pitanju su samo prvotimci, a ako se računaju svi igrači, cifra premašuje brojku od 3000 dana odsustva zbog povreda.

Pravo je čudo što se Arsenal i ovako dobro drži, imajući u vidu ove impozantne brojke, činjenica je da Tobdžije bukvalno igraju bez pola tima gotovo svake sezone, a često se desi da kada se neko oporavi, neko drugi se povredi, kakva je i sada situacija sa Žiruom i Volkotom, koji bi uskoro trebalo da istrči na teren.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke