Arsenalova 'petarda' protiv Vile

Autor: Boban Filipović
nedelja 01.02.2015.
16:25
Izvor: Sportske.net

'Tobdžije' su opravdale ulogu favorita i prilično lako izašle na kraj sa gostima iz Birmingema u 23. kolu Premijer lige.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Arsenal je poveo već posle osam minuta igre, odbrana Aston Vile je stajala visoko, izigrana je, Mesut Ozil je izbacio Olivijea Žirua samog ispred Breda Guzana, a francuski centarfor uprkos problemu, u koji je ušao zbog nešto slabijeg fora, uspeva da pronađe put do mreže, 1:0.

Vengerov tim nastavlja da dominira, imao je Žiru nedugo potom priliku da postigne još jedan gol, polovinom prvog dela igre Kasorla je pogodio stativu, solidan pokušaj imao je i Ramzi, ali domaćin na odmor odlazi s minimalnom prednošću.

Jedino vredno pomena od strane Vile bio je uradac Vajmana koji je Ospina ukrotio.

Nakon desetak minuta igre u nastavku, 'Tobdžije' dupliraju prednost, Žiru i Mesut Ozil su zamenili uloge, sada je Francuz bio u ulozi asistenta, a nemački reperentativac egzekutor.

U 63. minutu već je 3:0, Kasolra je proigrao Tea Volkota, a brzonogi krilni napadač postiže svoj jubilarni, 50. gol u karijeri u Premijer ligi.

U poslednjih 20 minuta priliku da zaigra dobio je i mladi Čuba Akpom, koji posle nekoliko minuta u igri uspeva da izbor penal za 'Tobdžije'.

Akpom je bio brži od Guzana, golman Vile ga ruši, loptu na 'kreč' je namestio Santi Kasorla, tukao po sred gola, činilo se da će Amerikanac da odbrani njegov udarac, ali on je, uz dosta sreće, završio u mreži.

Videla se velika želja kod hitronogog Čube Akpoma da se upiše u strelce, nije imao sreće, a ono što njemu nije pošlo za rukom jeste Ektoru Beljerinu u sudijskoj nadoknadi. Odličan udarac po zemlji mladog Španca, uz samu stativu, 5:0, prvenac ovog momka u Premijer ligi, Kasorla je ponovo bio asistent.

Na kraju beležimo i divnu paradu Davida Ospine, kolumbijski čuvar mreže dokazuje klasu i sprečava goste da dođu do počasnog gola.

Golove sa 'Emirejtsa' pogledajte OVDE.

Arsenalu je ovo treći uzastopni trijumf, sa ova tri boda je pretekao lokalnog rivala Totenhem i nalazi se na petom mestu na tabeli Premijer lige.

Aston Vila još uvek nije dala gol u 2015. godini, ovo joj je najubeljiviji poraz u sezoni i ima samo tri boda više od timova koji su u opasnoj zoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gunner14
Sunday, 01.02.2015
17:27

Bravo za Ektora Bereljina, zaslužio je ovaj go... Čuba Akpom mi dosta liči na Velbeka po nekom izgledu i stilu igre.

avatar
gunner4
Sunday, 01.02.2015
19:29

Vidi se da si mladji navijac Arsenala i da se ne sjecas Rajta a sto se tice kretanja Cuba posjeca na Anrija. Inace tek mu je 19 a momak ima strasan njuh za ubaciti se u prostor i samu priliku.

avatar
gunner14
Monday, 02.02.2015
14:53

Rajta sam gledao u Arsenalu, ali samo poslednju sezonu. Tih godina sam i počeo da simpatišem Arsenal. Tad sam imao 8 godina. A što se tiče Čube vidi se da ima potencijal, nadam se da će ga i ostvariti. Samo ja ću priznati da sam i jedan od rijetkih koji vjeruje i u Sanoga.