Arsenal - Sprint može da počne!

Autor: Boris Jovanović
sreda 10.09.2014.
09:58
Izvor: Sportske.net

Venger je izašao kao pobednik prelaznog roka, nakon letnje pijace imaće sigurno najbrži napad u Premijer ligi. Veštine im nikad nije nedostajalo, da li je to ključ u borbi za titulu?

Beta/AP Photo/Bogdan Maran
Beta/AP Photo/Bogdan Maran

Povezane vesti

Poznato je da se u prošlosti "Profesor" često oslanjao na brzinu Tea Volkota koji je čak srušio klupski rekord Tijerija Anrija iz najboljih dana kada je u pitanju brzina. Volkot je godinama važio za najbržeg fudbalera na svetu, ali su neke analize pokazale da je brži Roben, ali i manje poznati Hektor Belerin, desni bek koji je prošle godine bio na pozajmici u Votfordu.

On je, prema priznanju Volkota trčao brže na 40 metara od njega, videćemo hoće li mladi Španac dobiti šansu, no on nije napadač, već desni bek.

Povreda Volkota je pogodila prošle sezone "Tobdžije", Žiru svakako nije najbrži čovek na svetu pa je u nekim mečevima upravo izgledalo da Arsenalu nedostaje brzina napred.

Ono što važi za Žirua, može se reći i za Sanoga koji je snažan i predstavlja nebrušeni dijamant tima, no Vengeru je bilo potrebno nešto drugo.

Dolazak prvo Sančeza, a onda i vihornog Danija Velbeka doneće novi kvalitet ekipi. Sa oporavkom Volkota, sigurno je da će tim iz severnog Londona imati pravu sprintersku štafetu u ekipi.

Podaci o brzini pomenute trojice igrača su zastrašujući, upravo je to prednost u odnosu na rivale. Ovo će preporoditi i Ozila čije lopte često imaju "oči", ali prošle godine Nemac je loše sarađivao sa Žiruom, koji zbog konstitucije baš i ne može da pobegne štoperima niti da iskoristi pas u dubinu.

Sada se sve menja, stvari će se ubrzati, uz pas igru koju Arsenal neguje biće izuzetno opasni.

Svakako da navijači imaju više nade nego prošle sezone, kada je po običaju klub krenuo dobro, a onda se raspao u drugom delu sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke