Arsenal pobedio u uzbudljivom meču, prošli i Vila i Vest Hem

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 25.01.2015.
18:54
Izvor: Sportske.net

Arsenal je odigrao dobru utakmicu, činilo se da ćemo videti rutinsku pobedu, ali je Brajton na kraju meča učinio utakmicu interesantnijom, međutim, nisu uspeli da ugroze pobedu gostiju. Aston Vila i Vest Hem su takođe prošli dalje.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Arsenal je opravdao ulogu favorita protiv Brajtona. Tobdžije su od početka utakmice vodile igru i iako su ispuštali dva gola prednosti u dva navrata, pobeda nije došla u pitanje.

Već u drugom minutu Arsenal je postigao prvi gol i to preko Tea Volkota, koji je postigao svoj prvi gol od kako se vratio na teren.

Čembers je sjajno prošao po desnoj strani terena i uposlio Volkota, kojeg su defanzivci Brajtona zaboravili, pa mu nije bilo teško da zatrese mrežu.

U 24. minutu Rosicki, koji je danas igrao fantastično, je kroz srce odbrane Brajtona poslao sjajnu loptu do Ozila, koji je rutinski šutirao u suprotan ugao gola Brajtona i doneo Arsenalu veliku prednost.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, ali je Brajton odmah na startu drugog poluvremena vratio nadu svojim navijačima da mogu uraditi nešto više.

O Grejdi je postigao gol, posle verovatnog faula nad Čembersom koji nije uspeo da raščisti situaciju, što je iskoristio O Grejdi i postigao gol pored nepokretnog Ščešnog.

Ipak, samo devet minuta kasnije, nova čarolija Rosickog. Prvo je bez gledanja poslao pas ka Žiruu na krilu i tako prevario celu odbranu protivnika, a zatim je centaršut Francuza iz voleja zakucao u mrežu.

Posle 15-ak minuta uspavanke, Brajton je ponovo smanjio prednost, poprilično neočekivano. Baldok je bio strelac, odbrana Arsenala je zaspala, pa je napadač Brajtona primio loptu koja je došla kroz sredinu gostujuće odbrane i rutinski savladao Ščešnog.

U narednih par minuta Brajton je izvršio pritisak na gol Arsenala, gosti su se odbranili, a imali su i veliku priliku u 84. minutu, kada je Sančez iz slobodnog udarca pogodio prečku. U 86. minutu lopta je pogodila u ruku Čembersa, ali sudija nije odlučio da dosudi penal za Brajton.

To je bila i poslednja prilika za Brajton, dok je Sančez u nadoknadi vremena imao još jednu priliku iz slobodnog udarca, ali je golman Brajtona odlično intervenisao.

Vest Hem je tek u 81. minutu slomio otpor Bristol Sitija, jedini gol je postigao Sako.

Aston Vila je slavila protiv Bornmauta sa 2:1, golove za domaćina su postigli Žil i Vajman, dok je u nadoknadi vremena Vilson smanjio na 2:1.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sanchez#17
Sunday, 25.01.2015
19:59

Sta su napravili od poigravanja sa Brajtonom u prvom poluvremenu gdje se nisu mogli sa loptom sastavit, do borbe za pobjedu na kraju. Klasicno potcjenjivanje! Svaka cast Rosickom najstariji a najvise pretrcao Ozil i Volkot se vratili golovima. Skinuto je prokletstvo favorita danas dobili i Vest Hem i Vila i Arsenal. COYG!