Arsenal otkrio, evo zbog čega su zadržali Vengera!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 12.08.2017.
11:58
Izvor: Sportske.net

Ne, nije nostalgija, odnosno prošlost u pitanju...

EPA/WU HONG
EPA/WU HONG

Povezane vesti

Navijači Arsenala, videlo se i sinoć protiv Lestera, bili su nezadovoljni odlukom da Arsen Venger ostane na klupi.

Čak i pobeda od 4:3 protiv Lestera ne deluje uverljivo, tim pre što je odbrana delovala kriminalno. Doduše, Arsenal je bio silno oslabljen, obično ima problema na startu, pa su tri boda najvažnija.

Ali, bilo je silnih zvižduka kada su "Guneri" gubili, Venger i dalje nikoga nije uverio da je rešenje za sledeće dve godine.

Prvi čovek kluba Ivan Gazidis je otkrio zbog čega se klub odlučio na produžetak od dve sezone.

"Nismo imali alternativu, takvog trenera nema na tržištu. Postoje na desetine koji bi želeli da treniraju Arsenal, i to su velika imena, ali niko ne garantuje da će nastaviti ovaj put"
, tvrdi Gazidis.

"Ovo nije bila odluka na osnovu nostalgije, no niko ne može kao Venger da ponudi ono po čemu je Arsenal prepoznatljiv, naš fudbalski brend, lep, ofanzivan fudbal, i promociju mladih igrača. Nova generacija dolazi, neke smo već videli tokom leta", kaže Gazidis.

Navijači su ovo dočekali na nož, jednostavno oni žele velike stvare, ekipa je van Lige šampiona, vodeći igrači ne žele da produže ugovor, očekivali su bolja pojačanja, mada je Lakazet pokazao sinoć da će biti veoma koristan za tim.

Koga je Arsenal pratio kao mogućeg naslednika?

Pominjan je Alegri, ali je njegov fudbal drugačiji. Zatim Edi Houv iz "Trešnjica", ali je premlad. Od iskusnijih trenera, navodno je kandidat bio i Benitez, no, to je potpuno nespojivo sa Arsenalovom filozofijom.

U svakom slučaju, čini se da u klubu nisu ozbiljno ni razmišljali o zameni i da su verovatno već u martu imali informaciju od samog Vengera da će ostati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MSSZRMK
Saturday, 12.08.2017
15:05

To je istina nema takvog trenera na trzistu samo boljih,koji bi oziveli klub,navijace.Gazidis i Venger su stvoreni jedan za drugog.

avatar
el presidente
Saturday, 12.08.2017
14:21

Najava sezone 2028 premiership wenger mladi smo bicemo bolji za sezonu dvije kad mladici 17 g koji su dosli iz francuske druge lige malo ojacaju.

avatar
12Thierry14Henry
Saturday, 12.08.2017
15:38
avatar
Che Wolfasin
Saturday, 12.08.2017
13:13

Nije problem u Vengeru nego u novcu koji mu se obezbeđuje za prelazni rok. Pa nije on čarobnjak da sa takvim timovima kakve je imao osvaja Premijer ligu i Ligu šampiona. Neka mu obezbede novac za transfere kao u Sitiju pa će biti druga priča.

avatar
Herkules88
Saturday, 12.08.2017
15:48

Imao je on novac pa ga nije koristio, ne daju mu kao Celziju, Mancesteru itd ali ima dovoljno da svaki prelazni rok dovede po jednog vrhunskog, a on dovodio povredjenog Kalstroma itd

avatar
Djordjo COYG
Saturday, 12.08.2017
12:54

Da li znate da Wenger ima vise pobeda od Totenhema u PL 😀

avatar
Sinisa MIhajlovic 11
Saturday, 12.08.2017
12:24

Venger je 50% arsenala.. najbitniji covek za klub. Treba menjati ostale kadrove, predsednike i sportske direktore..

avatar
Saturday, 12.08.2017
12:18

Lik se drzi tih svojih ideala i principa u danasnje vreme i pored svih jakih kritika i dalje ne posustaje. Ne zeli da preplati igrace i to sa jedne strane podrzavam ali sa druge ne podrzavam, jer je Arsenal iza rivala iz tog razloga. Smatram da je najveci problem ustvari u osoblju Arsenal, fitnes timu i doktorima jer ovo stvarno nema smisla. Svake godine imaju tolike povrede da je to strasno. Nije ni pocela sezona vec 4-5 igraca iz prvog tima bili povredjeni, Ozil se vratio, ali videlo se da nije bio spremam skroz, kao ni Ramzi. Ne moze se lik nadati visokom plasmanu kad ima tolike povrede. Celsi i Lester dok su osvajali titule, nisu imali skoro ni jednu veliku povredu, pogotovo ne kljucnih igraca za koje nemaju dostojnu zamenu. Desavalo se po par utakmica da nemaju ceo tim na okupu, ali nikad to nije trajalo dugo kao u Arsenalu. Njema cele sezone neko fali, ili neko tek treba da ulazi u formu nakon povreda. Da su svi zdravi, mozda bih i poverovao u Vengerovu prica da ima jak tim i da moze da se bori za titulu, jer bi se uigrali i kad se umore moze da se rotira po potrebi. Ali ovako mozda ima dobar tim sa sve bolnicom koja konstantno ima po par gostiju iz prvog tima...

avatar
Saturday, 12.08.2017
12:18

ili da prevedem, kupi mladog igraca za sicu i proda ga za veliku lovu

avatar
Ajde?
Saturday, 12.08.2017
12:14

Arsenal lep fudbal ne igra već 4 sezone. Ovu izjavu malo je glupo i komentarisati, reći da nema alternative za trenera koji titulu nije uzeo 13 godina je dokaz da je ovo dirigovana izjava. Arsenal neće napred dok je Venger tu.

avatar
FaStee
Saturday, 12.08.2017
12:06

Venger da ode?!?!?!?!! Pa on ce iz arsenala otici jedino na groblje,a kakve smo srece to ce biti tamo 2057.godine

avatar
The_Matrix
Saturday, 12.08.2017
12:01

Ovakvih kao Venger sto je zadnjih 10 godina ima koliko hoces.Nikakvi rezultati,plata ogromna,a soli pamet svima.Mancini bi imao bolje rezultate sa Arsenalom od njega

avatar
Di Stéfano
Saturday, 12.08.2017
12:17

Ajde decko ne lupaj molim te. Mancini bi sa Camakom,Bendtnerom,Skvilacijem ispao iz lige. Da ne pominjem tek golmane.Venger je sa 0 timom uspevao da izbori top 4 a to sto sad ovi vestacki klubovi upumpavaju milijarde za transfere a uprava Arsenala stiska svaki dinar to nije njegova greska.Malo postovanja za coveka koji je jedan od najboljih trenera danasnjice

avatar
Herkules88
Saturday, 12.08.2017
16:02

On ih je doveo, birao, forsirao, krivica je samo njegova, uvek mu bilo puno miliom vise da plati, i za Azara, Aguera...

avatar
The_Matrix
Saturday, 12.08.2017
13:01

On je te igrace birao i cesto ih placao mnogo vise nego sto vredi.Jel pukao na onog Pereza skoro 30 miliona??10 godina nisi konkurent za najozbiljni trofej,solis pamet svima,a svoje ne gledas.Svi se slazu da je ovo ludo vreme u fudbalu,ali kad vidis da tvoja metoda ne daje rezultate onda prihvati nesto drugo.45 mil je platio Dzaku koji je promasaj za sada,ne zele vise ozbiljni igraci kod njega,zvezde mu beze iz kluba vec godinama...