Arsenal bez Sančeza? Borba za opstanak!?

Autor: Boris Jovanović
sreda 12.11.2014.
14:44
Izvor: Sportske.net

Kako to? Pa, hajde da ostavimo utiske po strani, ovo kažu brojevi!

Beta/AP Photo/Nick Potts/PA
Beta/AP Photo/Nick Potts/PA

Povezane vesti

Statistika kaže, Čileanac je ove sezone postigao 8 golova i 2 asistencije. Arsenal nema čim da se pohvali ove sezone, šesti su na tabeli, a najavljena borba za titulu bila je iluzija.

Ali, da nema "Čudesnog dečaka" stvari bi bilo mnogo gore.

Prema analizi "Dejli mejla", bez njegovih golova bi "Tobdžije" imale samo 10 bodova i nalazile se na 17. mestu na tabeli.

Jasno, ovakva analiza ne pretpostavlja da bi neko drugi postigao neki gol na Sančezovom mestu, ali plastično objašnjava koliko je Čileanac važan za ekipu.

Jer, on je sam zaradio sedam bodova. Recimo protiv Kristal Palasa je nakon njegove asistencije Remzi postigao gol koji je Vengerovom timu doneo pobedu. Takođe, Sančez je postigao dva gola i srušio Sanderlend,

Zatim je protiv Lestera i Mančester Sitija postigao gol u finišu, i to je donelo po bod u pomenutim duelima, a asistirao je Velbeku u remiju protiv Hala. To su još tri boda samo na remije.

Kada sračunate, ukupno 7 bodova, za razliku od nekih drugih napadača, Sančez je najviše puta asistirao i dao gol kada se rezultat lomio.

Venger to zna.

"Lako je videti da je ove sezone kada se lomio rezultat, on prelamao i spašavao nas u nekim utakmicama. Očigledno da je to ono što donosi veliki igrač, preuzima odgovornost i bori se kada timu ne ide", kaže Venger.

Ali, znate i priču o jednoj lasti, zbog toga je često Aleksis frustriran, kako tvrde čileanski mediji. On jednostavno smatra da saigrači moraju da učine više, a njegova reakcija kada su se radovali posle izjednačenja protiv Hala pokazuje da smatra da Arsenal ne bi smeo da se zadovoljava malim stvarima.

Hoće li mu se neko pridružiti, od toga zavisi i sudbina "Tobdžija" ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Footbal Fanatic
Wednesday, 12.11.2014
23:56

Bedni ARSENal ne zaslužuje ovakvok igraca kakav je ALEXIS

avatar
kostajnicacz
Wednesday, 12.11.2014
18:16

uvijek su mi glupi ovakvi tekstovi, pa da ne igra sancez igrao bi valjda neko na njegovoj poziciji. po ovom tekstu ispada da nema sanceza arsenal bi igrao sa 10 igraca ili kao da sancez svaki gol da tako sto uzme loptu od golmana predje sve i zabije. i ja se slazem da je sancez najbolji igrac arsenala ali nemoze ni on bez ekipe. uostalom za te pare bi valjda doveli nekoga mozda on ne bi bio tako dobar ali bi dao makar 3 gola pa bi bili u sredini a ne u borbi za opstanak

avatar
Balotelli
Wednesday, 12.11.2014
19:20

pa koliko sam ja primetio cesto da sam gol jer je direktor

avatar
elfideo7
Wednesday, 12.11.2014
17:20

F.C. Alexis Sanchez

avatar
devotee
Wednesday, 12.11.2014
16:13

Rodzers, Venger, Van gal, Pelegrini svi da se najure..

avatar
Carina
Wednesday, 12.11.2014
18:42

Ne, ne, neka ostanu i sledece godine, pa onda :) Pelegrini posle titule treci posle 11 kola i odmah otkaz? Pa jel to ima smisla??? Van Gal nije tu ni tri meseca i nasledio je grupu luzera od Mojesa i njemu otkaz? Rodzers isto, kad veze 10 pobeda onda je "Brendan make us dream", a sad kad nema ko da postigne gol odmah otkaz? Jedini u ovoj grupici koji zasluzuje otkaz i to vec odavno je Venger.

avatar
devotee
Thursday, 13.11.2014
14:51

odmah se vidi da to nije to to i kod rodzersa i kod van gala i kod pelegrinija, pelegrini je osvojio titulu jer je prosle sezone imao slabiju konkurenciju i sto mu je prva sezona pa je sa novim trenerom odrzan nekako fokus, van gal on dobija utakmice na cist individualni kvalitet runija, di marie, mate..nema tu sistema, rodzers je imao mnogo mnogo srece prosle sezone, uvek je imao bar jednog napadaca, u svakom trenutku, u top formi i zato je to islo...venger je izgubio konce, njegov stil je trenutno prevazidjen, ne postoje ciljevi i sistem..

avatar
Footbal Fanatic
Wednesday, 12.11.2014
23:58

Nemoj da se nerviras oko deteta sta prica.COME ON CHELSEA!!!!!

avatar
Gunner1994
Wednesday, 12.11.2014
16:03

Jedini on u Arsenalu i igra.Sad se i Vilsir vraca u prepoznatljivu formu ali Remzi je zakazao.To je sve stvar trenera koji ne zna da ih motivise...

avatar
Wednesday, 12.11.2014
15:57

Arsenal bez Vengera? Borba za titulu!?

avatar
Topdzija u srcu
Wednesday, 12.11.2014
16:42

ne,ne igraju oni kako hoce,vec kako im se daju uputstva,sto ocito znaci da je Wenger izgubio konce i da dosta grijesi sa nekim postupcima.Samo je njega sramota da prizna greske.Previse je mekan

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Wednesday, 12.11.2014
18:36

Nama nece puno bolje biti sa ovom ekipom ni kada Venger ode.Nije ni Venger kriv sto Monreal,Flamini i jos po neko nije ni za JSL.On je najvise kriv sto ne dovodi pojacanja na pravim pozicijama.A i nije mi jasan sto ne stavi Cembersa na stopera,gdje je odlican,a ne na beka gdje izgleda kao amater.
Za Artetu nemojte vise nista ruzno pricati,pa covjek je nama jedan od najvaznijih igraca.Pa kada on igra,mi makar na nesto licimo.Sa Flaminijem na toj poziciji smo sprdnja od ekipe..

avatar
Homer J.Simpson
Wednesday, 12.11.2014
18:04

A i vi ste neki cudni ljudi,sve hocete odmah...
Polako,sad kad je Venger naucio da zakopca jaknu,sad ce sve ici svojim putem....
Prvo da nauci da kupi zadnjeg veznog i stopera,pa onda da nauci kako da drzi treninge i oporavlja igrace da spreci povrede,pa ce onda polako,natenane da se umesa u borbu za titulu...
Ne vidim sto ste nestrpljivi,polako:))))))))))