''Armejci'' šokirali ''Građane'', Kolarov tragičar!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.10.2014.
19:53
Izvor: Sportske.net

Posle prvog poluvremena izgledalo je da će Mančester Siti rutinski savladati CSKA pred praznim tribinama Himki Arene, ali je u nastavku domaćin nadoknadio ''minus 2''. Kolarov skrivio diskutabilni penal u samom finišu meča.

Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev
Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

Mančester Siti je i dalje bez pobede u Grupi E Lige šampiona! Iako su večeras u Moskvi vodili 2-0, ''Građani'' kući nose samo bod - 2:2!

Prvo poluvreme počelo je nešto konkretnijom i hrabrijom igrom ''Armejaca''. Viđena su dva njihova pokušaja, preko Muse i našeg Zorana Tošića, ali ni jedan ni drugi nisu bili precizni.

Kako je vreme odmicalo, gosti su preuzimali potpunu kontrolu na terenu i rezultat je vrlo brzo stigao.

Prvo je Zabaleta bio u odličnoj prilici, kada je sa nekih desetak metara, potpuno neometan, poslao loptu pored gola, ali domaći nisu još dugo odolevali. U 29. minutu odlična kontra Sitija, Džeko i Aguero su umakli svojim čuvarima, golman Akinfejev je ostavljen ''na milost i nemilost'', a na kraju je Džeko nesebično asistirao Argentincu koji donosi prednost ekipi Manuela Pelegrinija - 0:1.

Samo devet minuta kasnije, još jedna brza akcija gostiju, posle centaršuta ka Zabaleti, usledila je kombinacija Agfuero - Milner koji na drugoj stativi prosleđuje loptu u mrežu - 0-2! Ipak, utisak je da je domaćin ovde oštećen, zbog ofsajd pozicije Zabalete.

U samom finišu prvog poluvremena, gosti su mogli da stave tačku na ovaj meč, posle odličnog prodora i centaršuta Kolarova sa leve strane, ali je Aguero zamalo zakasnio.

Gotovo niko se nije nadao preokretu u nastavku, ali je domaćin ipak uspeo da izbegne poraz.

Ulazak Dumbije u poluvremenu pokazao se kao pravi potez trenera ''Armejaca''. Prvo je u 65. minutu odlično ispratio akciju Muse i njegov centaršut sa desne strane, posle koga je poslao loptu u Hartovu mrežu za 1-2.

Taj gol je dao dodatno samopouzdanje Moskovljanima i u 86. minutu pravi šok za goste iz Mančestera - jedanaesterac!

Nažalost, skrivio ga je Kolarov, i to baš nad Dumbijom, mada je situacija prilično diskutabilna. Za arbitra nije bilo dileme, pokazao je na belu tačku, a Naćo ga je pretvotio u gol - 2:2!

Golove možete da pogledate OVDE.

CSKA je tako stigao do prvog boda, a Siti je i dalje bez pobede, posle drugog remija u prva tri kola.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke