Antonio Di Natale - Najpotcenjenija legenda?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 13.10.2014.
12:30
Izvor: Sportske.net

Jedan od najpotcenjenijih fudbalera u poslednjih deset godina jeste Antonio Di Natale, čovek koji je već deset godina u Udinezeu. Danas slavi svoj 37. rođendan.

Beta/AP Photo/Paolo Giovannini
Beta/AP Photo/Paolo Giovannini

Povezane vesti

Brojke dovoljno govore za njega, svakako je legenda fudbalskog kluba Udineze. Čovek je je deceniju u tom klubu i koji ne namerava da ostavi fudbal. U Udinama su ponosni što imaju čoveka u svom timu koji je odbio Juventus 2010. godine.

Danas slavi svoj 37. rođendan, a iako u poznim godinama za jednog napadača, i dalje važi za jednog od najboljih u Seriji A.

Ovaj fudbaler poznat po nadimku Toto zaista ima impresivne brojke. U Seriji A je postigao neverovatnih 197 golova na 395 utakmica.

Samo dvojica fudbalera od sezone 2009-10 imaju više više golova na svom kontu u top pet evropskih liga, a to su Kristijano Ronaldo i Leo Mesi.

Samo dvojica fudbalera u istoriji Serije A su postizala 20 i više golova u četiri sezone zaredom. Jedan od njih je Antonio Di Natale, drugi je Gabrijel Batistuta. Recimo, Del Pjero je to učinio 2 puta, David Trezege 3, Frančesko Toti je to učinio 2 puta, a Filipo Inzagi samo jednom.

Iako je napunio 37 godina, on i dan danas trese mreže gde god stigne. Već je postigao četiri gola ove sezone, jedino je Karlos Tevez bolji od njega po tom pitanju.

Ne dobija toliko veliku medijsku pažnju kao što je dobijaju epizodisti u Milanu, Interu, Juventusu ili Romi. Mislite li i vi da je jedan od najpodcenjenijih fudbalera današnjice?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke