Anri opleo po Arsenalu: "Ne vidim zašto bi najbolji igrači došli"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 17.04.2017.
10:41
Izvor: Sportske.net

Tijeri Anri je analizirao situaciju u Arsenalu koja nije dobra u ovom trenutku. Zašto najbolji ne žele u Arsenal?

BETA/Photo by Joel Ryan/Invision/AP
BETA/Photo by Joel Ryan/Invision/AP

Povezane vesti

Zanimljiva kolumna Tijerija Anrija, nekadašnjeg napadača Arsenala i po mnogima najboljeg igrača koji je ikada igrao za ovaj klub u okviru Premijer lige.

On je analizirao situaciju, istakao je da najbolji svetski igrači ne žele da dođu u Arsenal, što je bio slučaj u prethodnim sezonama.

"Nema veze to što Arsenal neće igrati Ligu šampiona, najverovatnije, sledeće sezone. To što neće igrati LŠ nije sprečilo Kantea da pređe u Čelsi i Zlatana da odabere Junajted. Kante je bio jedan od najtraženijih igrača, a Arsenal ga je želeo.

Ispostavilo se da Kante nije pogrešio u izboru kluba, možda osvoji duplu krunu"
, istakao je Tijeri Anri.

Od sezone 2014/15 Arsenal je doveo sledeće igrače:

- Debušija, Sančeza, Ospinu, Velbeka, Čembersa, Bjelika, Gabrijela, Čeha, Elnenija, Džaku, Asana, Holdinga, Mustafija, Pereza i Bramela.

Ispustili su igrače u prethodnih nekoliko sezona koji su izabrali druge klubove, poput Iguaina, Manolasa, Maksimina, Sidibea, Keite, Komana, Pogbe, Azara, Kantea, Vardija i Suareza.

"Mi možemo da se borimo finansijski sa drugim klubovima, možda ne samo sa Mančester junajtedom. Ipak, zbog TV prava većina klubova može da se nadmeće za najbolje igrače, pa morate ponuditi nešto više i nešto drugo. Mislim da je konkurencija za trofej ključ svega. Ja ne vidim ništa što bi velike igrače privuklo u Arsenal.

Novca ima, mogu se ponuditi dobre plate, London je sjajan, stadion je sjajan, uslovi fenomenalni. Šta ćemo sa šansama za uspehom?

Navodno, Arsenal ima 200 miliona funti da potroši na leto, ali koga će dovesti?
", upitao se Tijeri Anri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Adnan
Monday, 17.04.2017
19:47

Po meni Wenger je samo jedan od problema Arsenala,nije najveci,najveci problem je nedostatak covjeka koji kupuje igrace i cjenka se,Wenger se time ne bi smio baviti.Za 200 miliona danas mozes uzeti 3 igraca da prave razliku,Wenger bi uzeo 30 mladih igraca pa ako ko uspije uspije.Isto problem Arsenala je zastarjeli sistem plata.Jednostavno je,top igraci ce doci za top plate,Arsenal ima pare,ali nece da plati,to je kao da nemaju.

avatar
amigo999
Monday, 17.04.2017
15:47

Ako daju 200 m E za kupovinu igrace, moze se stim parama kupiti super...

avatar
Ajde?
Monday, 17.04.2017
13:18

Anri, Petit i Jan Rajt su u otvorenom sukobu sa Arsenom, zato i nisu u klubu. Toni Adams takodje, mada se on sad ne oglašava. Kion je tu negde izmedju, dok su Pires, Bold, Ljunberg i Overmars ljudi koji ćute i klimaju glavom.

avatar
Ogist Kont
Monday, 17.04.2017
12:53

Koji čovek sa dvadeset godina želi da se igra žmurke sa decom iz osnovne škole? Dosadno brate. Došlo vreme da se jure žene. Tako je i sa top igračima. Nemaju oni nikakav motiv da igraju u timu sa igračima koji su ostali na nivou na kom su ovi bili pre deset godina.

avatar
Monday, 17.04.2017
12:29

meni najdraži napadač sve je imo ,a ne ovi danas napadači spori,mali, bože sačuvaj

avatar
Monday, 17.04.2017
12:12

Skroz iskreno i tacno od Anrija. Svi koji izgrade ime oce da ono stoji pored imena trofeja, ok ne bas svi ima i nekih koji bi i u Kinu pobegli, ali i tamo ce verovatno da maznu trofej, upisu se u Bogove tog naroda. Nesto ko Sal eIlic, covek je prvi u selu, i to mu je bolej no zadnji u gradu. A Arsenal bas tonudi da budes zadnji u gradu.

avatar
Red Demon
Monday, 17.04.2017
11:31

Kakva greska Vengera sto je oterao ovog coveka iz kluba, a on izjavio i da bi dzabe radio medjutim ego gosn. Profesora je preveliki.

avatar
Monday, 17.04.2017
11:24

po meni je najveći problem što venger ne zna da motiviše igrače kad se setim italije dok ih je konte trenirao kako su složno i glasno pevali himnu...a arsenal se predao već u prvoj utakmici sa bayernom. mora ih bolje motivisati da grizu za trofeje i da igraju svih 90 minuta bez odustajanja

avatar
5Agger5
Monday, 17.04.2017
13:06

ne znam koliko imas godina ali ako pratis fudbal vise od 15 godina mogao bi se setiti kakav je motivator bio venger i sa kakvom ekipom je izbacivao iz ls real, juve i druge velikane evropskog fudbala. Ako ne znas izguglaj dobro stvari pre nego sto postujes ista jer blago receno ispadas smesan. Arsenalu trenutno fali bolji igracki kadar i zdravi igraci! sto se tice taktike, tu ne sumnjam u vengera. Problem je kvalitetu golmana, zdravlja zadnje linije, kvalitetu defanzivnog veznog i kvalitetu napadaca. p.s. svako ko je gledao finale ls izmedju barselone i arsenala znaju kako se arsenal nije predavao ni sa 10 igraca tokom cele utakmice! Bolje je ne reci nista nego pisati gluposti cisto da bi ih napisao!

avatar
5Agger5
Wednesday, 19.04.2017
18:58

jedno je kada kazes da je venger izgubio motivaciju a drugo kada kazes da ne zna da motivise igrace! Nemoj biti kontradiktoran samom sebi! odluchi se onda sta zelish napisati! koliko god da bude arsenal motivisan on realno nema sanse protiv bajerna koji je 2 klase trenutno iznad njih! trudio se arsenal bas dosta prvo poluvreme ali je bajern bio nadmocan. Svaki igrac bi izgubio motivaciju kada te protivnik toliko nadigra i kada vidis da si nemocan da bilo sta ucinis. I kasiljas je osvojio sve i svasta pa je trenutno smece golman. poklekao je pod godinama isto kao i sto ceh poklice i stoga ti je taj argument los. Lester je fenomen koji se desava jednom u 30 godina. Sada je isti taj lester sa istim tim igracima na sredini tabele. Dogurali su do cetvrtine finala jer su imali mnogo lakse protivnike jer da su naisli na bajern, real il slichne ne bi se dobro proveli. Kad je tim uigran ok to se slazem al vidish to nije slucaj sa arsenalom jer su ih povrede pokolebale i onda se stalno uigravaju igraci jovo nanovo (pa sa ovim mogu delimicno da se slozim) i na kraju jedino sto si potrefio je da su sami krivi za povrede igraca i da trebaju da menjaju medicinsko osoblje, lekare i da im prave drugaciji rezim treninga jer ovako ocigledno ne stima.np.s. izguglaj vengerov motivacioni govor o tome sta je tim!

avatar
Monday, 17.04.2017
18:21

bio je care bio, nekada je taj arsenal iz perioda 2000-2009 bio nevidjeno borbena ekipa bez straha i respekta prema nijednom protivniku a sad gomila plasljivaca i seprtlji (sem kazorle,ozila i sancheza) te 2006 su sa igracem manje nadigrali barsu a sad sa igracem vise ne bi mogli ni WBA da nadigraju

avatar
Monday, 17.04.2017
16:56

Pokušavaš da ispadneš pametan ali od mene teško da jesi. Prvo da ti odgovorim za godine pošto vidim da te i to interesuje,imam 19 godina (98 godiste). Druga stvar,ne dovodim ja u pitanje kakav je Venger trener bio nego kažem da mi deluje da je i on sam izgubio motivaciju a i njegovi igrači mi tako deluju (ne krivim ga u svakom poslu dođe do zasićenja). Možda ne znam kako je ko igrao pre 15 godina ali vrlo dobro znam šta sam video u dvomeču Arsenal-Bayern. Igrači Arsenala su se predali još u prvoj utakmici,bili su ne agresivni i od 80 minuta su šetali po terenu.Što naravno ne bi smeli.I uopšte se nije videla volja da napadnu osim u par navrata ali to je ništa.Što se golmana tiče,pričamo o čoveku koji je osvojio LE,LŠ i 4 puta Premijer ligu. I sigurno je kvalitetniji od Šmajhela,Subašića a po meni i od Ter Štegena.Ni Ospina nije loš golman. I na kraju ti kriviš igrače a daleko od toga da Lester ima bolje igrače a ipak su osvojili i PL i otišli dalje u LŠ. I kad je tim uigran i kad je taktika dobra i loši igrači izgledaju dobro. A za povrede su sami krivi pa nije istina da samo nemaju sreće kako se to ostalim velikim klubovima ne dešava.

avatar
Martial11
Monday, 17.04.2017
15:44

Pa sav kvalitet koji ima u ekipi bira Wenger, sve je on ove igrace doveo. Jednostavno on sam nema privlacnost da ubjedi igraca da dodje kod njega. Sanchez nije imao boljeg izbora, Ozil takodje, ovi svi igraci koji su dovedeni su prosjek. Cech je bio dobar,ali eto godine cine svoje.

avatar
Elliott Roger
Monday, 17.04.2017
14:03

Pazi stručnjaka, Wenger ne zna da motiviše igrače?.Pa šta je radio 20 godina u PL nego ih motivisao. Wenger je legenda i strašan trene ali šta on može da uradi balerini Ozilu i panju Žiruu, i Sančez igra pod Wengerom pa ima dečko motivaciju. Wenger ništa posebno nije uradio nepobedivima ali su oni znali šta žele, i nisu se selfijima i frizuricama zamarali, nego su grizli i posvećeni bili fudbalu i karijeri fudbalera a ne glumili Instagram manekene.

avatar
jack wilshere
Monday, 17.04.2017
14:01

Bravo druze, svaka cast na komentaru! Ne da se nije predavao, nego je bio bolji sa 10 igraca od Barse.. Anri izmasio sto nikada nije promasivao, Valdes imao utakmicu zivota i desilo se to sto se desilo.. Ko zna kako bi se odvijalo ovih 10 godina da je Arsenal tad izdrzao tih jos 15ak minuta..

avatar
Scholes
Monday, 17.04.2017
11:01

Arsenal prolazi kroz ono kroz sta je Junajted prolazio po odlasku Fergusona, niko nije hteo da igra za Mojsa. S tim sto je Arsenal jos u goroj situaciji, s obzirom da Venger vazi(o) za top menadzera. Kako ce tek biti kad ga najure... Bas ce neki igrac svetske klase da dodje kod Tuhela, ako on bude preuzeo Arsenal.

avatar
jack wilshere
Monday, 17.04.2017
10:56

Tijeri Anri nije najbolji igrac Arsenala u PL, on je najbolji igrac koji je igrao PL... Svako realan ce to reci, toliko golova, asistencija, majstorija, smeka, nesebicnosti.. Nije osvojio mnogo, ali definitvno ostaje upisan u istoriju PL, medju samom elitom.. Veliki TH14!

avatar
Paklena pomorandza
Monday, 17.04.2017
12:15

Kada ovo procita Gigs i kompanija slatko ce se nasmejati:)

avatar
Monday, 17.04.2017
13:22

Najbolji igrač Arsenala u PL, definitivno. Najbolji igrač ikad u PL, to je već stvar ukusa. Meni je recimo Ronaldo bolji..