Andaluzija, a ne Katalonija, jeste pravi problem Real Madrida ove sezone!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.02.2016.
19:44
Izvor: Sportske.net

Verovali ili ne, ova regija je ove godine ukleta za Real Madrid iz više razloga.

FOTO: Beta/AP Photo/Daniel Tejedor
FOTO: Beta/AP Photo/Daniel Tejedor

Povezane vesti

Andaluzija je španska regija koja se nalazi na samom jugu te zemlje poznata po znatno vrelijem ''južnjačkom'' temperamentu.

Samim tim, navijači andaluzijskih klubova su takođe fanatičniji od ostalih, pre svih oni zeleno-beli, stoga gostovanja na jugu Španije nikada nisu laka za najveće španske timove, a ove sezone bili su prosto ukleti za Real Madrid.

Za one koji ne znaju, iz Andalzuije dolaze Sevilja, Betis, Malaga, Granada, ali i Kadiz. Jedino Granada, i to zahvaljujući Luki Modriću, ove godine nije bila baksuzna za Real Madrid.

Naime, Madriđani nisu uspeli da pobede na tri gostovanja u Andaluziji ove sezone.

Od Sevilje su izgubili 3:2 i nakon te utakmice je usledio rat Ronalda i Beniteza koji niko nije mogao da sakrije pod tepih. Na svom prvom gostovanju. Zinedin Zidan je odigrao 1:1 sa Betisom, da bi u nedelju Malaga identičnim rezultatom otkinula novi bod Realu. Pored toga, Malaga je uz Barselonu jedini tim koji je ove sezone ostao neporažen na ''Santjago Bernabeu'', pošto je bilo 0:0.

Ipak, ne treba zaboraviti ni maleni Kadiz - prvog rivala Real Madrida u Kupu kralja koji je prošao dalje za zelenim stolom. U 1/16 finala, Real je u prvom meču gostovao na jugu Španije, a na toj utakmici u startnoj postavi se našao Denis Čerišev koji zbog suspenzije iz prošle sezone u dresu VIljareala nije imao pravo nastupa u Kupu kralja. Real Madrid je suspendovan i automatski eliminisan iz takmičenja, pa revanš meč nije nije ni odigran.

Možemo slobodno reći da su andaluzijski klubovi ove sezone na ovaj ili onaj način izbacili Real Madrid iz trke za oba trofeja u Španiji.

Liga Primera:

Real Madrid - Malaga 0:0
Sevilja - Real Madrid 3:2
Betis - Real Madrid 1:1
Malaga - Real Madrid 1:1

Kup kralja:

Kadiz - Real Madrid 3:0 za zelenim stolom

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
st3fans7
Monday, 22.02.2016
23:42

Nije jasno kako dajete tako veliki publicitet za jednu prosecnu ekipu

avatar
hadzimontagic
Monday, 22.02.2016
21:35

Real ima problem vec 8godina. Ali nama se servira drugacija slika, nama se servira kako je Real ima bolje razultate od Atletika, poslednjih nekoliko godina, Nama se servira, kako Real ima najboljeg igraca u Istoriji, ali zamislite da taj najbolji igrac u Istoriji nije najskuplji, nego neki drugi igrac Reala. Nama se servira da je Real tako mocan, da treba da ima isto kao Barsa, cetiri igrca u najboljoj ekipi svijeta. Neki su hvalili onu pobedu protiv Bajerna, ali nisu znali da analiziraju igru Reala, oni su bili zaslepljeni pobedom, tako da su mastali da ce Real osvajati sve u skorijoj buducnosti. Ali praksa je pokazala, da svaka pobeda bez igre, je siromasna i kratkog zivota, Zar treba da hvalimo jednu pobedu Reala u Madridu, protiv Bajerna, kao dobra igra, Zar Real koji se brani cijelo vrijeme protiv Bajerna. Sta reci za uzvratnu utakmicu, Bajern je primio dva gola iz prekida, pa to su jeftini golovi. To zna i Simeone. Ovdje se sve pise najbolje o Realu, kako imaju najboljeg igraca, najskuplju ekipu, najmoderniji fudbala. Ali ja kazem Real nema igru 8godina, Real sebe promovise preko Ronalda. Ronalda Madridskog Panceva.

avatar
NIKE
Monday, 22.02.2016
23:29

Tako je Esade objasni im da su loto klub sa kontra igračima i igraju samo kontru i trče loto - baš tako kako ti kažeš. Imaju najboljeg igrača svijeta svih vremena - da mi je znati tko je to ikada izjavio? Koliko znam polemika se vodi između Pelea i Maradone, u zadnje dvije sezone stavljaju i Messija, a ti očigledno čitaš kontra vijesti. Tebe i SIMKEta da kojim slučajem nema, meni bi bilo dosadno na ovom sajtu, vi tačno oraspoložite čovjeka, mislim da će se svi složiti :D

avatar
Dropkick Murphys 01
Tuesday, 23.02.2016
00:35

Neverovatno je kako nisi niti jednom pomenuo Murinja!

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 22.02.2016
21:31

Kristijano Ronaldo treba da se zahvali braci iz Espanjola sto su bili velikodusni i pustili da postigne cak 8 golova u 2 meca kako bi mu pomogli da bude najbolji strijelac lige.

avatar
Bojan Aleksic
Monday, 22.02.2016
21:29

Ovako nesto se desilo i pre nekoliko sezona kada su jos gori ucinak imali.

avatar
Fair Play
Monday, 22.02.2016
21:17

Ne moze svako da voli Real Madrid. To je kraljevski klub!

avatar
Monday, 22.02.2016
20:52

De Granada a Casablanca enterré mi fantasía una guitarra un gitano canta canta en Andalucía!!!

avatar
Monday, 22.02.2016
20:47

Isto ce proci i u Kataloniji, nema razlike...

avatar
Noname123
Tuesday, 23.02.2016
01:28

Cak i da ne pobede na nou kampu,a nije da ne mogu,imaju 1 pobedu na jednom gostovanju protiv ESPANJOLA koji je iz KATALONIJE tako da,slabo ti ide pracenje fudbala.

avatar
barça mes que un clu
Tuesday, 23.02.2016
23:56

A nije da ne mogu ? Nemoj da si smesan, ocekujem da Barsa dobije za 3 gola razlike.