Anćeloti od Krosa pravi novog Alonsa?

Autor: Miloš Marković
utorak 09.09.2014.
15:23
Izvor: Sportske.net

Odlazak Ćabi Alonsa u bivši klub Tonija Krosa, za Nemca ostavlja više mesta u ekipi Real Madrida. Na koji način će ga uposliti Anćeloti?

Beta/AP Photo/Jose Ignacio Unanue
Beta/AP Photo/Jose Ignacio Unanue

Povezane vesti

Toni Kros je fudbaler koji pokriva veliki deo terena i koji poseduje raznovrsne fudbalske sposobnosti.

Upravo zbog diverziteta svojih mogućnosti ovaj 24-godišnjak i daje više opcija svom treneru, ali i selektoru, koji su ga na poslednjim mečevima upošljavali kao 'sidraša' ispred defanzivne četvorke i sa kompetnim napadačkim potencijalom ispred sebe.

Ipak, ovaj momak se podjednako dobro snalazi i u poslednjoj trećini terena, tik iza napadača, na mestu plejmejkera i kreatora igre, što je usavšio igrajući za Leverkuzen. Ulogu organizatora igre je naučio pod Van Galom, a upravo je na tom mestu i 'diplomirao' kod Hejnkesa.

Ipak, do dolaska u Real Madrid nije igrao na gore pomenutoj poziciji, tik ispred defanzivne linije, duboko u svom polju.

Upravo se u tome i ogledaju pokušaji Karla Anćelotija da od svog novog fudbalera napravi starog, Ćabija Alonsa, koji je pre svega bio zadužen za kontrolisanje igre, za ispravke i kreiranje temelja za uspešne napade. Kako bi u tome uspeo, Krosu će biti potrebna saradnja saigrača, koji maksimalno moraju da odrade svoj deo posla.

U San Sebastijanu je to bilo glavni problem, to što je Kros u nekoliko navrata ostajao sam ispred navale rivala. Nadjačan brojčano, Kros nije uspevao da odradi ono što se od njega zahteva i u čemu je toliko dobar Španac.

Povreda Kedire, oštra konkurencija na svim pozicijama će ipak usloviti neophodno prilagođavanje. Hoće li uspeti Anćeloti da od Krosa napravi Alonsa?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke