Anćeloti - Kobna druga sezona?

Autor: Boris Jovanović
petak 27.03.2015.
12:08
Izvor: Sportske.net

Karleto bi mogao već da padne na drugoj stepenici u Realu, nije da mu se to već nije događalo. Ima uslove od Reala, a Englezi zahtevaju odgovor!

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Anćeloti je svoj prvi veliki posao završio nakon druge sezone. On je naime, klupu Juventusa preuzeo 1999. na kraju prve sezone izgubio titulu u poslednjem kolu u Peruđi. Uz to, eliminisan je rano u UEFA kupu, ali je dobio šansu i naredne sezone.

Ta je bila poslednja, Juve je pao u grupnoj fazi Lige šampiona, ostao je ponovo praznih ruku u borbi za titulu ovoga puta protiv Rome. Pričalo se da bi Anćeloti, čak i da je osvojio titulu dobio otkaz, od samog početka navijači su bili protiv njega.

U Milanu je proveo veći deo karijere, druga sezona, mada ne kompletna (prethodne je zamenio Terima tokom jeseni) je bila veoma uspešna, osvojio je Ligu šampiona i kup, u prvenstvu je završio kao treći.

U Čeliju je trijumfovao na startu, dupla kruna prve sezone, u drugoj je ostao bez trofeja, morao je da ode.

I iz PSŽ je otišao posle dve sezone, iako kao pobednik, mada, ruku na srce, s obzirom na snagu ekipe čini se da je ta trka bila neravnopravna.

Sada se suočava sa mogućnošću da, ako ne osvoji titulu, ili Ligu šampiona ponovo dobije otkaz.

Sezona bez trofeja neće biti tolerisana, zbog toga Anćeloti gleda ka završnici sezone, ali i Engleskoj. Nije tajna da ga želi Siti, ali "Građanima" treba odgovor do početka maja. Stvari tada neće biti razrešene, ili se makar Anćeloti tome nada, mada ako ispadne iz Lige šampiona od Atletika i Barsa poveća prednost, naredni mesec bi mogao praktično da znači njegov kraj na klupi.

Siti jasno želi iskusnog trenera koji zna kako se osvaja Liga šampiona, ali Real ima prednost. Pol Klement, Karlov pomoćnik je demantovao da se spremaju natrag u Englesku, ali, ako ostane bez posla, možda bi ipak mogao da prihvati ponudu.

U suprotnom, ako preživi drugu sezonu, mogao bi dugo da ostane u Realu. Inače, Anćeloti ima ugovor do 2016. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke