Anćeloti: "Enfild će inspirisati Ronalda"

Autor: Beta Beta
utorak 21.10.2014.
14:02
Izvor: Beta

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je danas da veruje da će Kristijano Ronaldo biti veoma motivisan na predstojećem meču protiv Liverpula u Ligi šampiona.

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Real sutra od 20.45 gostuje Liverpulu u trećem kolu Grupe B Lige šampiona. Madridski klub je trenutno prvi na tabeli sa šest bodova, Liverpul je drugi sa tri, koliko ima i trećeplasirani Bazel, dok je na poslednjem mestu bugarski Ludogorec bez bodova.

"Ronaldo je uvek motivisan, ali ako atmosfera bude neprijateljska to će ga motivisati još više. Ali ne, neće biti dodatno motivisan zato što je to Liverpul, a on je bivši igrač Mančester junajteda", rekao je Anćeloti za britanske medije.

Trener Reala je potom govorio o klubu s Enfilda, o tome koliko se divi tom klubu, navijačima...

"To je klub koji me je uvek uzbuđivao... Niko ne peva himnu kluba kao navijači Liverpula. Neverovatno je kad pevaju 'You'll never walk alone'. Sutra ću izaći ranije na teren kako bih čuo kako pevaju himnu", kazao je Anćeloti.

Anćeloti je 2005. godine bio na klupi Milana i sa tim italijanskim klubom je te godine igrao finale Lige šampiona upravo protiv Liverpula.

Milan je u tom finalu u Istanbulu na poluvremenu vodio sa 3:0, ali je Liverpul u drugom delu meča izjednačio, a potom i pobedio posle izvođenja penala.

"Vodili smo na poluvremenu 3:0, a 45.000 navijača Liverpula je pevalo himnu 10 minuta. Bilo je neverovatno, a za Italijane je to bio šok. U Italiji mogu samo da te ismejavaju ako gubiš 3:0, bacaju kamenje... Ne mislim da je to bilo presudno u povratku Liverpula u meč, ali je pomoglo",
rekao je Anćeloti.

U drugom meču Grupe B, Ludogorec dočekuje Bazel. I taj meč je na programu od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke