Almerija pobegla iz opasne zone

Autor: Boban Filipović
nedelja 01.02.2015.
19:18
Izvor: Sportske.net

U okviru 21. kola španske primere fudbaleri Almerije zabeležili su minimalan trijumf nad Hetafeom na svom bunjištu i osvojili veoma važne bodove u borbi za opstanak.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Gosti iz madridskog predgrađa su prvi ozbiljnije zapretili nakon 15-ak minuta igre, Alvaro Velaskez je stavio na muke golmana Hulijana, ali se on nije dao prevariri.

Prilično nesadržajno prvo poluvreme, ništa bitno se nije dogodilo sve do poslednjeg minuta kada Edgar Mendez divnim golom, u stilu Tijerija Anrija iskosa sa leve strane, dovodi domaći tim u prednost, 1:0.

Ispostaviće se da je to bio jedini gol na meču, Almerija je u nastavku imala više od igre, Mendez i Sorijano su imali fine prilike, ali nisu uspeli da dupliraju prednost.

S druge strane, Hetafe je zatresao mrežu domaćih u 56. minutu, ali je taj gol Mičela poništen zbog ofsajda.

Na isteku sata igre, Serhio Eskudero dobija drugi žuti karton, gosti ostaju sa čovekom manje, u takvom odnosu snaga oba tima imala su po jednu solidnu šansu: Hemed je bio umalo neprecizan i propušta priliku da reši utakmicu, na drugoj strani Hualin je odličnom intervencijom ukrotio dobar pokušaj Dijega Kastra.

Poslednjih deset minuta igre protiče u ponovnom 'brojčanom' egalu, Hemed je zaradio dva žuta kartona, što je moglo skupo da košta Andalužane.

Ipak, u junaka utakmice je izrastao golman Almerije Hulijan, skinuo je pokušaj Samira iz 90. minuta i tako sačuvao pobedu svojoj ekipi.

Hetafe je krenuo na sve ili ništa, to je ostavilo prostor za kontre domaćinu, jedna je sevnula u nadoknadi, ali rezervista Danijel Romera nije upeo da je materijalizuje.

Ostalo je 1:0, jedini gol sa utamice pogledajte OVDE.

Almerija ovim trijumfom, petim u dosadašnejm toku sezone, beži iz zone ispadanja i sada ima samo bod manje od današnjeg rivala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke