Aleksis ne igra zbog "usporavanja igre"!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 29.09.2014.
23:31
Izvor: Sportske.net

Arsen Venger je dao objašnjenje zbog čega Aleksis Sančez sedi na klupi u poslednje dve premijerligaške utakmice, ali bolje da ga nije ni davao.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Aleksis Sančez je po gotovo svim statističkim parametrima najbolji igrač Arsenala od početka sezone. A i ako ne gledamo statistiku, već se osvrnemo isključivo na naš utisak, i on će nam najverovatnije isto reći, Čileanac je najbolji.

Zaista je bila misterija zašto Sančez sedi na klupi u poslednja dva meča u Premijer ligi, kada je svojim golovima i asistencijama nekoliko puta ove sezone pokrenuo, po mišljenju mnogih, učmali Arsenal.

Venger je dao objašnjenje, i to kakvo!

"Sančez se još nije uklopio u naš stil igre. Suviše zadržava loptu, često je u opasnosti da je izgubi na nezgodnim delovima terena.

Dok se ne uklopi u naš stil igre i naše akcije, bolje je da počinje mečeve sa klupe, kada svojim solo akcijama može razbiti šablon protivnika. Svakako sam zadovoljan njegovim partijama do sada, ovo je taktička odluka
", rekao je Venger.

Jako zanimljiva analiza Vengera, koji kao da ne primećuje da je tim koji je nekad bio najkonkretniji u Engleskoj sada postaje jako loša kopija Barselone, koja će igrati na posed i besciljno lutati oko šesnaesterca protivnika, i da je upravo Sančez, svojom konkretnom igrom, uspeo da spasi Arsenal i drži ga pri vrhu tabele za sad.

Takođe bi bilo zanimljivo da objasni zašto je Ozila, posle jedne jedine utakmice na kojoj je bio na mestu centralnog ofanzivnog veznog, i u kojoj je odigrao više nego za čitavu sezonu na levom krilu, vratio ga na krilo, i onda smo ponovo gledali bledog i bezidejnog Ozila.

Prema poslednjim potezima, čini se da je "fudbalskog profesora" vreme pregazilo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke