Aleksandar Mitrović – Kad je jezik brži od golova...

Autor: Miloš Marković
četvrtak 11.12.2014.
11:01
Izvor: Sportske.net

Centar pažnje kada je u pitanju srpski fudbaler iznova jeste njegovo ponašanje, ne golovi i sjajne partije.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Predstavio se nemačkoj javnosti pogotkom, još jednom je pružio dobru partiju u Ligi šampiona.

Ipak, ono što je Aleksandar Mitrović uradio nakon pogotka izazvalo je burnu reakciju javnosti, naročito nemačke, momentalno sjajan gol u kome je fizički dominantno glavom loptu smestio u mrežu i pored toga što je bio pokriven i dobro čuvan, bacilo u drugi plan.

Palacanje jezikom između dva prsta nema seksualnu konotaciju, tvrdi Aleksandar Mitrović.

„Značenje znam samo ja, nije u pitanju ništa ružno.“, insistira mladi srpski fudbaler, ne želeći da otkriva o čemu se radi.

Nemci su uvređeni, čak pogrdnim imenima nazivaju našeg fudbalera, Bild prednjači. S druge strane, javnost je podeljena. Roditelji, fudbalski radnici i treneri mlađih kategorija insistiraju da Mitrogol ovim gestom daje pogrešnu poruku mladima kojima bi trebalo da bude uzor.

Opravdanja Mitrovićevog poteza temelje se na tumačenju, koje nema isto značenje u različitim kulturama, a mogu se čuti i pozivi da se ovakav način radovanja čak ubaci u FIFA 15, popularnu igricu. 'Pokazuje momak nagradu koja se sprema njegovoj devojci', moglo se pročitati na drutšvenim mrežama...

Bilo kako bilo, Mitrović sinoć nije prvi put palacao jezikom, Anderlehtu je takođe prekipelo, klub će zahtevati objašnjenje od samog igrača.

„Kakvo god značenje imao taj potez, veoma je teško ne tumačiti ga kroz seksualnu konotaciju. Anderleht je odlučio da razjasni stvar kako bi se izbegle bilo kakve neprijatnosti. Razgovaraćemo sa Mitrovićem i sve ćemo rešiti.“, najavljuju iz kluba.

Zaključak koji se može postaviti je – ne postoji negativna reklama, je l tako beše?

Srspki fudbaler je skrenuo pažnju na sebe, to mu je uspelo. Uradio bi to kroz golove svakako, sebi je samo podigao cenu. Njukasl je zagrizao, pominje se i Borusija, ali će nemačke spekulacije utihnuti nakon ovog poteza. Barem dok ne stigne objašnjenje i dok se ne razljute, dok im ponos ne dozvoli drugačije.

Nadimak koji je stekao još u domovini – Srpski Baloteli održava u životu...da li mu to zaista i treba, procenite sami.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ako cemo realno
Thursday, 11.12.2014
12:25

Treba da te kazne samo zato sto si mi srusio tiket !!! Inace kakvih je sve proslava bilo, ovo je mala maca realno, mozes misliti, da je Dortmund pobedio naravno ovo ne bi bilo ni pomenuto...