Alegri zadovoljan radom, odbrana titule može da počne!

Autor: Beta Beta
utorak 26.08.2014.
13:03
Izvor: Beta

Čovek koji je postavljen za novog trenera Juventusa istakao je da je njegova ekipa spremna za izazove koji slede u Seriji A.

Beta/AP Photo/Rick Rycroft
Beta/AP Photo/Rick Rycroft

Povezane vesti

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da je zadovoljan radom ekipe tokom priprema, uoči početka takmičenja u italijanskom šampionatu, u kome će crno-beli i ove sezone braniti titulu.

"Ekipa radi dobro, ali nije moguće biti 100 odsto spreman za prvo kolo. Obavili smo dobar posao, iako smo s radom počeli kasnije zbog Svetskog prvenstva", rekao je Alegri.

"Izmedju dva kola imaćemo pauzu zbog obaveza reprezentacija, ali ćemo i tada nastaviti da radimo, iako ćemo imati mnogo odustinih igrača", dodao je on.

Juventus je prošle sezone osvojio treću uzastopnu titulu u Seriji A, a posle toga trener Antonio Konte saopštio je da napušta klub. Manje od 24 časa kasnije, Alegri je imenovan za novog trenera crno-belih.

"Poziv Juventusa sam doživeo kao grom iz vedra neba. Počastvan sam i shvatam koliko je važno biti trener Juventusa. Došao sam da pomognem ekipi da nastavi da pobeđuje", rekao je Alegri prilikom potpisivanja dvogodišnjeg ugovora.

Alegri je u januaru, posle tri i po sezone, dobio otkaz u Milanu. U sezoni 2010/2011 je osvojio titulu s "roso-nerima", ali posle toga nije mogao da ostvari dobre rezultate pošto je klub prodao svoje najbolje igrače, a neki od njih su i završili karijeru.

Vlasnik Juventusa Džon Elkan uvren je da je Alegri pravi izbor.

"Uvek smo radili dobre i velike stvari i siguran sam da ćemo to nastaviti s Alegrijem. On oseća duboku povezanost sa Juventusom i ubedio me je da je oduvek bio navijač crno-belih. Počinje nova era i sigurno je da ćemo biti ambiciozni", rekao je Elkan.

Vlasnik Juventusa je rekao da je cilj Liga šampiona i da se odbrani šampionsku titulu.

Navijači Juventusa od Alegrija očekuju da makar ponovi rezultate svog prehodnika. Konte je u prvoj sezoni osvojio titulu u Seriji A bez poraza, dok je prošle sezone Juventus osvojio 102 boda, čime je postao prvi italijanski klub koji je osvojio više od 100 bodova u šampionatu.

Juventus je na pripremnoj turneji u Aziji i Australiji pobedio u svim utakmicama, a prošle nedelje je pobedio svoj "B" tim sa 6:1, u tradicionalnoj utakmici uoči početka domaćeg prvenstva.

U Juventus su ovog leta stigli Roberto Pereira iz Udinezea, Patris Evra iz Mančester junateda i dosadašnji napadač Real Madrida Alvaro Morata, ali će on na teren tek sredinom septembra pošto je pokidao ligamente levog kolena.

Crno-beli su za sada uspeli da zadrže Artura Vidala, a mediji spekulišu da bi Čileanac do kraja prelaznog roka mogao da pređe u Mančester Junajted.

Prvu utakmicu u novoj sezoni u Seriji A Juventus će igrati u Veroni protiv Kjeva u subotu od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke