Alegri postavio uslove - Hoće li Juve progutati knedlu i ispuniti najvažniji?!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 08.03.2017.
10:09
Izvor: Sportske.net

Ne, nije novac u pitanju, niti je Alegriju stalo do novca. Ali, ovakve priče se u italijanskom fudbalu uglavnom loše završavaju...

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

I dalje traje neizvesnost oko Maksa Alegrija. On nije siguran u ponudu Arsenala, niti odluku Vengera, a priča se da i dalje veruje u kombinaciju sa Barselonom koju gura sportski direktor Katalonaca Arijano Brajda.

Ipak, mediji u Španiji smatraju da je Barselona mnogo bliža domaćem treneru, nekome ko poznaje situaciju u klubu.

Ni Juventus ne sedi skrštenih ruku, zna se da neće dozvoliti da Alegri uđe u poslednju sezonu ugovora, žele od njega jasan signal da je spreman da produži ugovor i ostane u klubu.

Kako piše "Il Tempo" njegovi uslovi nisu toliko vezani za novac, koliko ovlašćenja, što je večiti problem u italijanskom fudbalu.

Naime, Alegri traži četvorogodišnji ugovor vredan 5 miliona po sezoni i za Juve to nije problem, toliko je imao i Konte svojevremeno.

Ali, problem je u ovlašćenjima. Naime, tu se već mešaju funkcije trenera i direktora Marote, odnosno glavnog čoveka u sportskom sektoru, potpredsednika Nedveda.

Alegri želi da njegova reč bude odlučujuća kada je u pitanju prodaja igrača, što se tiče dovođenja, jasno je da će klub poštovati njegove želje, kao i do sada, ako su one realne, tačnije, ako je moguće da se ti igrači dovedu.

Ovo prvo bi značilo recimo da Alegri stavi veto na prodaju Pogbe, kao što se pričalo da je želeo prošlog leta, ili da naredne sezone insistira da Bonući bude prodati jer je doveo u pitanje njegov autoritet.

U Italiji uvek to teško ide, podsetimo Konte je otišao iz Juventusa dva dana posle početka priprema u poslednjoj godini ugovora, nakon što nisu dovedeni Iturbe i Kuadrado.

Nešto slično se desilo i kada je Juve bio u Seriji B, pred poslednje kolo sezone i promociju u elitu, Dešamp je napustio klub zbog neslaganja oko transfer politike.

U svakom slučaju, Alegri je zahtevao odgovor Juventusa do kraja marta, što se zanimljivo poklapa sa ultimatumom Arsenala Vengeru da odgovori na ponudu za novi dvogodišnji ugovor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
juventino
Wednesday, 08.03.2017
14:52

Gdje samo izvlače ove informacije živo me interesuje

avatar
neme
Wednesday, 08.03.2017
13:32

Kad su u Juveu pare bile problem i to za trenera ajde da igrac trazi nesto 15-30 miliona godisnje to je bolesno al 4-5 milki za trenera mora da bude,a ako Juve nema dobru transfer politiku ja ne znam ko ima,i sto je najvaznije ko god dode od igraca on -NAPREDUJE,vidi se da se sa njima ozbiljno radi.

avatar
mak_juventino
Wednesday, 08.03.2017
12:15

Marota radi za 10 ! Max ne moze da trazi da bude iznad kluba ! I sada on se i te kako pita oko transfera , ali ne moze na svoju ruku da prodaje igrace ! Zna on kako stoje stvari u Seria A i ne bi on ovo trazio ...

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 08.03.2017
12:10

Pakuj kofere..

avatar
Непобедиви
Wednesday, 08.03.2017
11:46

Alegri zeli funkciju menadzera. To bi znacilo da Juve uruci otkaz Maroti. E sad, koliko je to reealno? Da je Arsenal pametan, pa da mu da toliku platu, mozda i vecu, jer Arsen sada prima 8.3m funti, tako da to nije problem. Funkcija menadzera je u Engleskoj odavno uvedena, tako da svi preduslovi postoje.

avatar
Sporske me ugasile
Wednesday, 08.03.2017
14:09

Sve to i jos zelja Alegrija da radi u Engleskoj i jos ce mu Wenger ostaviti relativno mlad tim i sirok igracki kadar kad se i igraci s pozajmica vrate. I ono sto je definitivno tacno ,jeste da Arsenal ima vise novca za trosenja od Juve-a tako da ce Alegri moci da dovede ko god hoce (manje/vise)

avatar
amigo999
Wednesday, 08.03.2017
11:43

U Italiji i Spaniji trener nema odlucujucu rec za transfere igraca, ali u Italiji i Spaniji se treneri menjaju svake 2-3 godine.Nemogu kupovati kako hce ove godine, onda dodje novi slredece i onda bi i on da kupuje kako on hoce...Nemoze...

avatar
RB Leipzig(baaack)
Wednesday, 08.03.2017
11:28

Hoce ako im budu svirali penale.Hocemo penal za juventus! Penal za juventus! Hocemo penal za juveeentuuuus!

avatar
VicenteCalderon
Wednesday, 08.03.2017
12:20

dovedite vi alegrija! da budete najbolji tim na svetu