Alegri: "Juventus ima dobre šanse da osvoji Ligu šampiona"

Autor: Beta Beta
sreda 10.05.2017.
15:29
Izvor: Beta

Trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da njegovi fudbaleri imaju mesec dana da unaprede igru za finale Lige šampiona, a pozvao ih je i da sačuvaju koncentraciju jer veruje da imaju dobru šansu da pobede.

Beta/Alessandro Di Marco /ANSA via AP
Beta/Alessandro Di Marco /ANSA via AP

Povezane vesti

Šampion Italije plasirao se u finale Lige šampiona tako što je u utorak uveče pobedio Monako 2:1, odnosno sa ukupno 4:1 u dvomeču. Protivnik u finalu u Kardifu 3. juna biće mu pobednik duela Real-Atletiko, u kome kraljevski klub večeras brani 3:0 iz prvog meča.

"Juventus ima vrlo dobru šansu da osvoji Ligu šampiona ove sezone, ali moramo da igramo još bolje. Imamo mesec dana da radimo na unapredjenjima i ne smemo da zaboravimo da nas pre toga čeka još važnih utakmica", rekao je Alegri za sajt Juventusa.

"Stara dama" je jako blizu odbrane titule u Italiji, a plasirao se i u finale nacionalnog kupa, u kome će igrati protiv Lacija.

Treba nam bod protiv Rome u nedelju, inače ćemo morati da pobedimo Krotone da bismo osvojili 'skudeto'. Moramo da ostanemo budni i potpuno koncentrisani u svakom trenutku. Oduševljen sam mojim igračima i svime što su postigli ove sezone. Nije bilo lako napraviti ovo u Ligi šampiona. Sada smo došli u ključni deo sezone i moramo ovih dana ozbiljno da razmišljamo, jer nismo još ništa osvojili. Moramo da razmišljamo o prvenstvu, kupu i Ligi šampiona, tim redom", rekao je Alegri.

Ovo će Alegriju biti drugo finale Lige šampiona sa Juventusom u poslednje tri godine, ali on je čvrst u stavu da ne želi da uzima zasluge za uspeh fudbalera.

"Ne zanima me preuzimanje zasluga. Svoj posao radim sa entuzijazmom. Zanimaju me rezultati, a njih mogu da ostvarim jer imam kvalitetne igrače sa kojima radim. Volim trenerski posao i to je ono što mi omogućava da mirno radim. Kada počnem da se osećam stres i kad ne budem više uživao, tada ću prestati", rekao je Alegri.

Trener Monaka Leonardo Žardim pohvalio je napore svog mladog tima, koji posle eliminacije iz Evrope može da usmeri svu svoju energiju na domaće prvenstvo.

"S jedne strane je bio vrlo iskusan tim, a sa druge mlada ekipa. Presrećni smo ovim polufinalom i vrlo sam ponosan na igrače. Oni su dali sve od sebe, tako da smo mogli i do nerešenog u drugom meču. Izlazimo iz takmičenja uzdignute glave. Sada ćemo da se koncentrišemo na prvenstvo", rekao je Žardim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jack Rackham
Thursday, 11.05.2017
11:15
avatar
Elliott Roger
Thursday, 11.05.2017
10:39

Šanse su vam 0! Ipak Real ima pomoć nedodirljivih!

avatar
DEL PIEROO
Wednesday, 10.05.2017
19:01

Nekad ima neke ludacke izmene, ali je trenercina, jedan od najboljih na svetu sigruno, kakav takticar, dovoljno je pogledati utakmice protiv Barse i Monaka, na kraju se samo pobednici pamte, ove godine Juve osvaja, ubedjen sam u to, samo jako, izjednaceni skoro na svim pozicijama, Real mozda mirniju sredinu ima, ostalo sve tu i tamo, Juve je porodica i tim, ne idu na kvalitet pojedinaca, to ce resiti finale.. FORZA GRANDE

avatar
scofield
Wednesday, 10.05.2017
17:43

Ukoliko Ronaldo bude raspolozen u finalu a kad je raspolozen svi znamo da najmanje 2 komada njegova padnu Real osvaja sigurno. A ukoliko to ne bude slucaj Real ce imati nekih problema. Ali ponovo smatram da je Real i celokupno jaci a i Zidan nije za bacanje sto se tice taktike.

avatar
DEL PIEROO
Wednesday, 10.05.2017
18:56

fudbal je timska igra, moze da iam vece zivota i opet moze da se desi da Real ne uradi nista

avatar
amigo999
Wednesday, 10.05.2017
16:45

Alegri se definitivno svrstao i dokazao kao jedan od najboljih trenera sveta....Svaka cast...

avatar
Wednesday, 10.05.2017
16:28

Iskreno bilo bi dobro da uzeme Juventus ne volim budjavi Real ali opet mislim da ce oni pobediti Juventus iz vise razlog,prvo svaki igrac Juventusa u glavi ce imati broj izgubljenih finala u nizu tog kluba to je veliki pritisak,a Spanski mediji ce na to da udaraju svakodnevno,pritom Real je uzeo dva finala LS sa ovim igracima,znaci nemaju taj pritisak kao Juventus....

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 10.05.2017
17:00

Celsi je budjav...tim od ruskog novca sa par trofeja i bez istorije

avatar
Wednesday, 10.05.2017
19:01

Istorija je Irelevantno stanje nema validnost u sadanjosti....

avatar
Golzalo Higuain
Wednesday, 10.05.2017
18:19

ma hoce svi.ce oni raznisljatj samo o tome. oni su inace izgubili sva ta finala... kakvo djetinjasto razmisljanje. Pa nasi igraci pucaju od optimizma, pucaju od samopouzdanja, smjesni real nema sta.da trazi

avatar
Mangus
Wednesday, 10.05.2017
15:55

Monako je pruzio dostojan otpor. Ipak protiv ponajvise iskustva ove ekipe nisu mogli. Pa odbrana Juventusa ima godina koliko pola tima Monaka :)nAlegriju svaka cast, takticki maestralan trener