Albin Ekdal - Čovek koji je ponizio Inter na "Meaci"

Autor: Boban Filipović
nedelja 28.09.2014.
19:49
Izvor: Sportske.net

Kaljari je napravio senzaciju ubedljivim trijumfom nad Interom u gostima, apsolutni heroj je Šveđanin kome je trebalo samo 15 minuta da zabeleži het-trik.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Sardi su rano poveli preko Saua, Pablo Osvaldo je izjednačio, potom su "Naroazuri" ostali sa igračema manje zbog crvenog kartina Juta Nagatoma, a onda sledi šou Albina Ekdala.

U intervalu od 29. do 44. minuta Šveđanin je tri puta slao lotu iza Handanovićevih leđa i tako doneo prvu pobedu Kaljariju ove sezone.




Pomenimo da je trijumf gostiju sa Sardinije, koji su bili fenjeraši uoči 5. kola Serije A, mogao da bude i ubedljiviji da je Kosu u 43. minutu bio precizan za bele tačke. Penal je skrivio Nemanje Vidić.

Ekdal ima 25 godina, karijeru je započeo u Bromapojkarni, Juventus ga je doveo u svoje redove 2008. godine, nije uspeo da se izbori za minute, posalt je na pozajmicu u Sijenu, a potom prešao u Bolonju.

Član Kaljarija je od 2011. godine. Za reprezenzaciju Švedske odigrao je 10 utakmica, prethodno je igrao za sve mlađe selekcije "Vikinga".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke