Albanija presudila Bentu - Portugal bez selektora!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.09.2014.
18:59
Izvor: Sportske.net

Neuspeh na minulom Mundijalu u Brazilu i neočekivani poraz na startu kvalifikacija za EURO 2016. koštali su Paola Benta mesta na klupi reprezentacije Portugala.

Beta/AP Photo/Charles Krupa
Beta/AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Portugalski fudbalski savez i selektor "A" reprezentacije Paolo Bento u četvrtak su dogovorili sporazumni raskid ugovora, preneo je zvanični sajt FPF.

Eliminacija nakon grupne faze takmičenja na minulom Mundijalu i neočekivani poraz od Albanije na startu kvalifikacija za EURO 2016. godine doveli su do toga da bivši reprezentativac Portugala ostane bez posla.

Paolo Bento (45) preuzeo je reprezentaciju Portugala u septembru 2010. godine i da je "Selekao" odveo do polufinala EP 2012. godine kada su Ronaldo i družina eliminisani u polufinalu.

Nakon toga Portugal se kvalifikovao za SP u Brazilu ali tek kroz baraža sa Šveđanima kada je Kristijano Ronaldo praktično sam izbacio "Vikinge" i time dokazao da Portugal funcioniše kao "čovek tim".

Za reprezentaciju Srbije ova vest ima poseban značaj zbog činjenice da se naš nacionalni tim nalazi u istoj kvalifikacionoj grupi sa Portugalom.

Recimo i to da će Portugal do kraja kalendarske godine gostovati Danskoj i ugostiti Jermeniju u sklopu kvalifikacija za EURO 2016. a duel sa Srbijom zakazan je za 29. mart kada "Orlovi" gostuju na Iberijskom poluostrvu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke