Albancima ''puni džepovi'' posle pobede nad Rumunima!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 20.06.2016.
17:55
Izvor: Beta

Reprezentativci Albanije bogato nagrađeni posle sinoćnje, za njih istorijske pobede nad Rumunijom na Evropskom prvenstvu. Premijer Rama je opisao kao ''nezabeleženo finale u istoriji Albanije''.

BETA/AP Photo/Hektor Pustina
BETA/AP Photo/Hektor Pustina

Povezane vesti

Albanski fudbaleri koji nastupaju za reprezentaciju svoje zemlje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj dobiće diplomatske pasoše, u znak priznanja zbog pobede nad Rumunijom.

"To su naši ambasadori bez pasoša, ali će premijer Edi Rama obezbediti timu diplomatske pasoše", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka.

Albanija je u nedelju postigla prvi gol na evropskim prvenstvima i zabeležila prvu pobedu, pošto je u Lionu sa 1:0 golom Armanda Sadikua pobedila Rumuniju.

Reprezentacija Albanije je završila kao treća u Grupi A na Evropskom prvenstvu i čekaće do srede da bi znala da li su joj tri boda dovoljna da se plasira u osminu finala.

Pobeda nad Rumunijom burno je proslavljena na ulicama Tirane, ali i na Kosovu i Metohiji, odakle potiče polovina albanskih reprezentativaca.

Albanska vlada danas je donela odluku da nagradi reprezentaciju sa milion evra, a novac će biti ravnopravno raspoređen.

"Ovo nezabeleženo finale u našoj istoriji ne bi bilo ovakvo bez 12. igrača, crveno-crnih navijača, koji su fascinirali Francusku", rekao je premijer Albanije Edi Rama.

Selektor Albanije, Italijan Đovani de Bjazi, koji je dobio albansko državljanstvo, prikazao je na društvenim mrežama trominutni video klip koji je prikazao teškoće sa kojima se Albanija suočavala tokom tranzicije, kao i rat na Kosovu, koji je doveo do intervencije NATO-a, i rekao:

"Ovako smo bili tretirani".

Na kraju video klipa prikazano je slavlje navijača.

"Ovo smo mi. Zahvaljujući vama, Evropa nas smatra jednakima. Hvala", rekao je De Bjazi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke