Albanci: ''Protiv Srbije igramo najvažniji meč u istoriji''

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.10.2015.
12:25
Izvor: Sportske.net

I dok naša selekcija obavlja minimalne pripreme za gostovanje u Elbasanu, Albanci žele da predstojeći meč sa Srbijom zauzme najviše mesto u istoriji fudbala u njihovoj zemlji.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Ukoliko Albanija pobedi Srbiju, a Danska ne napravi iznenađenje u Portugalu i savlada Ronalda i drugove, četvrtak, 8. oktobar postaće praktično nacionalni fudbalski praznik u Albaniji, jer bi već tada Albanci mogli da ostvare istorijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Njihov motiv je potpuno jasan i zbog toga će oni sinurno učiniti da sve protekne bez većih incidenata, ali naši fudbaleri moraju da budu spremni na sve vrste ''skrivenih'' provokacija i na terenu i van njega.

Jedna od njih je i izjava Hašima Tačija, koji će najverovatnije prisustvovati ovoj utakmici i koji je poručio da bi pobeda Albanije nad Srbijom na neki način bila i pobeda Kosova, jer veliki broj albanskih reprezentativaca dolazi upravo sa Kosova.

Nadajmo se da će im srpski ''Orlovi'' pokvariti planove i da će Albanci morati svoju šansu da potraže u poslednjem kolu protiv Jermenije, a koliko su Di Bjazijevi izabranici motivisani za preksutrašnji duel sa Srbijom, najbolje govore reči napadača njihove selekcije Sokola Čikalešija.

''Utakmica protiv Srbije je najvažnija utakmica u istoriji albanskog fudbala i mi smo svi svesni toga. Jedna pobeda deli nas od ostvarenja snova i bilo bi fantastično da to učinimo već 8. oktobra protiv Srbije. Ipak, u našem timu nema euforije pred predstojeće mečeve'', istakao je Čikaleši, a prenosi koha.net.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Tuesday, 06.10.2015
12:44

Dakle... Jevrić - Stefanović - Vidić - Krstajić - Dragutinović - Duljaj - Stanković - P. Đorđević - Vukić - ŽIGIĆ - Kežman.. I Bog da nas vidi! Nema nama bez Žigare prvenstva :D

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Thursday, 22.10.2015
21:35

Gavrancic, ne Stefanovic:-) Stefanovic je levonog igrac i bio je najpre stoper, a onda po potrebi i levi bek, ali zavrsio je on reprezentativnu karijeru jos pre tih kvalifikacija. Goran je bio (desni) stoper, ali u tim kvalifikacijama je igrao beka, a npr. protiv Holandije ga je tu menjao Nenad Djordjevic, ne bas najuspesnije jer ni sam nije bio bek vec bas stoper.

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Thursday, 22.10.2015
23:41

Da, Koroman je igrao, a ne Vukic, ali nije Zvone ni tako nezapazen bio koliko mislis:-D Kako se ne bih secao Dudare:-D

avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 22.10.2015
21:48

Da, Stefanović je kao igrač Portsmuta nastpuao za našu reprezentaciju, bio sasvim solidan igrač koliko se sećam, bile su to kvalifikacije 2002. Sad čitam i ne znam kako sam naveo njega umesto Gavrančića. Čak ni Vukić tih kvalifikacija nije imao zapaženu ulogu a naveo sam ga. Ilić postigao gol u trećoj utakmici prvenstva. A sećaš se odbojkaša Dudića i njegova dva skriveljena penala protiv Obale Slonovače? :)