Alan Širer kritikuje Vengera!

Autor: Pavle Lazarević
ponedeljak 18.04.2016.
13:43
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih napadača u istoriji Premijer lige nije najveći fan menadžera Arsenala.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Arsenal već godinama "obigrava" oko prve pozicije u Premijer ligi, ali na kraju se "Tobdžije" uvek zadovolje plasmanom u Ligu šampiona. Ista situacija je i ove sezone, a Venger i dalje nema nameru da menja filozofiju.

Nakon remija Arsenala sa Kristal Palasom ovog vikenda, oglasio se nakadašnji centarfor reprezentacije Engleske, Alan Širer.

"Ako već raspolažete ogromnim novcem, uložite ga pametno. Mislim da Arsenal mora pod hitno da dovede napadača svetske klase, koji će garantovati 25-30 golova po sezoni, inače će biti osuđeni samo na borbu za prva četiri mesta u ligi", istakao je 45-godišnjak.

Širer je istakao da Venger često preteruje sa uvođenjem mladih igrača u prvi tim, jer tako gubi konstantnost u rezultatima.

"Govorim od početka sezone da im fali 1-2 igrača svetske klase, sa kojima bi pojurili titulu. Arsen vodi sjajnu klupsku politiku sa mladim igračima, ali često ga upravo to košta dosta bodova", dodao je on.

Posle meča sa Kristal Palasom i sam Venger je progovorio na ovu temu.

"Znamo da moramo da pojačamo tim, ali nije lako naći veoma kvalitetnog igrača na tržištu, a da bude dostupan u trenutku kada nama treba", istakao je francuski stručnjak.

Arsenal sada zaostaje ogromih 13 bodova za vodećim Lesterom, iako ima utakmicu manje. Nalaze se na četvrtoj poziciji, a sada još i strahuju od Mančester Junajteda, koji ima samo četiri boda manje, na petom mestu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
TirijaBlokiratiNeces
Tuesday, 19.04.2016
15:59

Ko se nada ičemu drugačijem od onoga što Arsenilni inače radi, ja mu čestitam na lakovernosti. nOd vrhunskih ne očekujem ni-ko-ga.

avatar
Monday, 18.04.2016
21:11

Pametno zbori Širer,mada treba reći i da je teško doći do najboljih igrača jer tu su uvek ispred Real,Barselona,Psž,Siti koji bi dali više od Arsenala,ali i pored toga mora da se dreši kesa. Titule teško da mogu da se osvoje sa mladjim igračima i sa panjevima poput Žirua,Mertezakera itd.

avatar
Непобедиви
Tuesday, 19.04.2016
00:13

Svaka cast na komentaru :)

avatar
Donguzman
Monday, 18.04.2016
19:58

Obamejang 60 miliona, Kante 20 miliona, Laporte 35 miliona pa da vidiš kako se osvaja titula. Obamejang minimum 20 golova u ligi , Kante kao Makelele pcela radilica, i Laporte 10 gola manje u mrezi. Pored Ozila, Sanceza, Belerina i Ceha tim za titulu.

avatar
TirijaBlokiratiNeces
Tuesday, 19.04.2016
15:51

Nije realno da Obamejang ode bilo gde do u Real/Barsu.

avatar
Igors Stepanovs
Monday, 18.04.2016
17:34

Vengeru,mislis li da drugi klubovi pitaju da li je igrac dostupan ili ne?Pljunu pare i gotovo takvo je vreme doslo..Ako ti ne mozes da se pomiris s tim bolje prepusti nekog mladjem ambicioznijem...

avatar
bebel
Monday, 18.04.2016
16:52

A koliko je Alen Shearer osvojio titula u karijeri? Ja se sjećam jedne u Blackburnu, daleke 1995, mislim... Zašto iz Blacburna nije prešao u Mutd koji ga je tražio, nego je otišao u Newcastle s kojim nije ništa osvojio do kraja karijere. Zato što je Newcastle nudio puno više para. Novac mu je, izgleda, bio važniji od trofeja. A to zamjera Vengeru i Arsenalu. Okušao se i kao trener u Newcastleu, ali bez ikakvog uspjeha. I čime se sad bavi Alan Shearer? Pametuje drugima šta bi trebali napraviti da osvoje titulu... Ajde!?

avatar
Realan tip
Tuesday, 19.04.2016
00:15

Nemoj ti pametovati kada ne znas. Covjek je rodjen u Njukastlu i izabrao je Njukastl jer je od malena navijao za njih, plus je tada Njukast bio veliki konkurent Junajtedu. Doveden je za tada 15 miliona, a proveo 10 godina u klubu koji je poznat po kontraverznim sefovima i uz to postao ziva legenda i najbolji strelac PL u istoriji. A ovo sto je rekao Wengeru koliko god se tebi cinilo ruzno je surova realnost i svi to vide, pa i navijaci Arsenala, pogledaj sta pisu ovih dana u komentarima. U svojoj 45 godini bi bio efikasniji od vasih napadaca vjerovatno.

avatar
Realan tip
Tuesday, 19.04.2016
00:19

Kontroverznim*

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 18.04.2016
16:22

Venger je puko. Nista nije naucio od Fergusona. Covek ziva legenda, ikona.

avatar
Daniel Thierry Henry
Monday, 18.04.2016
14:47

kaze Sirer: ,,Bice osudjeni na borbu za prva 4 mesta''....verovatno je mislio na prva 4 mesta iza prvog...sa ovakvom ekipom i igrom 4. mesto maksimum!

avatar
The KING(guapo)
Monday, 18.04.2016
14:21

Arsenal kad ove sezone nise uspeo da iskoristi drasticni pad Junajteda,Sitija i Celzija nece nikada uzeti PL pod Vengerom,ono sto navijaci Arsenala treba da urade potpuni bojkot svih utakmica u PL Arsenala da promane vlasnicku strukturu Amer je tu samo da se bogati uzima lovu.

avatar
gunner11
Monday, 18.04.2016
23:10
avatar
gunner11
Monday, 18.04.2016
13:59

Valjda je svestan da mora da pocne da kupuje ovog leta ,jer kada on nije uspeo sa ovim timom da osvoji titulu pored oslabljeog Junajteda ,Liverpula i Chelsea vec pusta Lester i Totenhem da se bore za trofej iako nikada dosada nisu bili ispred nas u istoriji ,a sta tek da ocekujemo sledece sezone kada Gvardiola preuzme City ,Konte preuzme Chelsea ,Kada Klopp dovede pojacanja Liverpulu ,i kada mozda Murinjo preuzme Junajted .Mora da pocne da kupuje ,igraca na trzistu ima , i zbog toga nam treba jedan krsten stoper (Humels ,Hevedes) ,takodje treba pruziti sansu mladom Chembersu koji moze da izraste u dobrog stopera , napadac svetske klase ( Lakazet ,Lukaku ,Iguain ,i onaj iz Marseja nije los) . Takodje nam treba jedno levo krilo , jer Ox i Volkot nisu dovoljno dobri (Marez ,Jormalenko ) .Sirer je upravu za sve sto je rekao ,mora da se ulaze u tim ,i Barsa ima najacu skolu fudbala u svetu pa opet ulaze u prvi tim , i to im donosi dobre rezultate .Iako ne volim da se previse trosi novac ,sledece sezone mora pametno da se ulozi jer ce sledeca sezona biti paklena .Igraca na trzistu ima tako da mora da se kupuje

avatar
BlueBoy84
Monday, 18.04.2016
14:24

Sve si u pravu osim baeselonine skole fudbala za mlade. Nisu ni u prvih 10 u svetu sto se toga tice

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 18.04.2016
15:08

liverpul nije samo ove sezone oslabljen...uvek igraju slabo retko su u borbi za titulu osim ono pre par sezona...njih ne racunaj